FOTO G4Media

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, sâmbătă seară, că TAS a decis că Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina Maneca Voinea încheie competiţia pe locul 4.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis ca gimnasta Ana Maria Bărbosu să ia medalia de bronz la Jocurile Olimpice, a anunțat Federația Română de Gimnastică pe Facebook, sâmbătă seara.

Cererea înregistrată de Federația Română de Gimnastică și Sabrina Maneca Voinea a fost respinsă, iar sportiva din România termină competiția pe locul patru, mai precizează COSR.

Sportivei americane Jordan Chiles îi este retrasă medalia, după ce TAS a stabilit că echipa ei a depus contestația după depășirea timpului regulamentar de un minut, în finala de la sol, arată Euronews.

Gimnastele Ana Bărbosu și Sabrina Voinea au ocupat, inițial, locurile 4 și 5 în finala de la sol, luni, ambele cu nota 13.700.

Ana Maria Bărbosu a terminat pe 4 în finala la sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina a fost pe 5 înainte de solicitarea transmisă către TAS. Cele două au fost nemulțumite de cum au fost punctate de arbitri. Ana Maria Bărbosu a avut bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestația americancei Jordan Chiles, căreia i-a acordat punctajul suficient pentru a o întrece pe româncă.

Comunicatul Federației Române de Gimnastică:

Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor făcute la TAS de FRG și COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu.

“Federația Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatura specializata in dreptul sportului, Gherdan si Asociatii SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan și avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile și patru nopți, vă comunică dispozitivele ședinței TAS în speța:

FRG, Bărbosu , vs. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.
2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.
3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.
4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.
5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse
FRG, Voinea, vs. Federația Internațională de Gimnastică:
1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.

Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4.

Felicitări ambelor noastre gimnaste pentru rezultatul deosebit obținut la Jocurile Olimpice de la Paris!”, a declarat avocatul Sabin Gherdan.

În direct la Euronews România, avocatul Sabin Gherdan, care a reprezentat cauza gimnastelor României, a declarat că „este prima oară când o medalie este retrasă unei sportive prin intermediul unei hotărâri TAS”

”Din păcate nu am obținut o soluție in integralitate benefică pentru ambele sportive ale noastre. (…) Cu toate acestea, este o decizie istorică. Este prima oară când o medalie este retrasă unei sportive prin intermediul unei hotărâri TAS.

Prin această hotărâre am reușit să doborâm o prudență constantă a TAS de la Lausanne”, a declarat Sabin Gherdan.1996 privind dreptul de autor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here