FOTO: EduPedu

Ministerul Educației a anunțat, într-o postare pe Facebook, care sunt principalele modificări introduse prin noul statut al elevului, care va intra în vigoare odată cu începerea anului școlar, în septembrie. Astfel, în cazul elevilor care deranjează ora de curs, profesorul poate decide trimiterea acestora într-un alt spațiu din școală, unde să fie supravegheați de către un alt cadru didactic sau un cadru didactic auxiliar.

În paralel, părintele elevului va fi informat, iar acesta din urmă nu va avea absență. Ministerul precizează că fiecare profesor poate decide doar pentru propria oră de curs trimiterea unui copil în spațiul special. ”Fiecare școală va include în regulamentul propriu modalitatea exactă de aplicare a acestei prevederi, în funcție de resursele existente, încheie ministerul.

Mai multe asociații ale elevilor au criticat măsura și au cerut eliminarea ei, spunând că „sistemul de învățământ din România nu este pregătit pentru această schimbare radicală”.

În același timp, președinta Consiliului Național al Elevilor (CNE) – organizație care a stârnit critici după ce a trimis mai multe propuneri la Statutul Elevului în iarnă -, Bianca Ivan, a susținut prevederea și considera că soluția vine ca „o formă sau alta de a scăpa de situațiile în care anumiți elevi deranjează ora de curs, profesorul îi dă afară cu absență, iar ei părăsesc incinta școlii. Nimeni nu «câștigă» aici”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here