FOTO: Fanatik

Mircea Lucescu și Răzvan Burleanu au ajuns la un acord. Il Luce a acceptat propunerea de a fi noul selecționer al României și s-a prezentat deja la Mogoșoaia pentru a-și întâmpina staff-ul, scrie Fanatik, care a făcut anunțul în exclusivitate.

Mircea Lucescu a acceptat propunerea de a fi noul selecționer al României. Il Luce este prezent în cantonamentul de la Mogoșoaia alături de Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță pentru a fi pus la punct cu toate detaliile. Tehnicianul revine la echipa națională după o pauză de 43 ani, prima dată fiind numit în funcție în 1981.

Răzvan Burleanu i-a propus lui Mircea Lucescu același salariu pe care Edi Iordănescu l-a declinat. FRF i-a oferit celui mai titrat antrenor român din istorie un venit lunar de 27.000 de euro și o primă de calificare de 200.000 de euro la Campionatul Mondial din SUA, Canada și Mexic.

„Salariul pentru Mircea Lucescu este de 324.000 de euro pe an, adică 27.000 de euro pe lună. Mircea Lucescu nu va fi director tehnic, Mircea Lucescu va fi selecționerul naționalei României, la fel cum au fost Edi Iordănescu, Rădoi, Daum”, a spus Horia Ivanovici.

În aceste condiții, Mircea Lucescu a stabilit un record mondial. La cei 79 de ani, IL Luce a devenit cel mai vârstnic antrenor în activitate. La acest moment, cel mai în vârstă tehnician în activitate este Dick Advocaat, olandezul de 76 de ani, selecționerul statului Curacao.

IL Luce este la a treia experiență de selecționer. După aventura de la naționala României, din perioada 1981 – 1986, a mai pregătit și naționala Turciei, între august 2017 și februarie 2019, unde a adunat 17 meciuri.

  • 81 ani va avea Mircea Lucescu la Campionatul Mondial din 2026, dacă va reuși să se califice cu naționala României la turneul final din SUA, Canada și Mexic
  • 35 de trofee a câștigat Mircea Lucescu de-a lungul carierei de antrenor. Este depășit doar de Sir Alex Ferguson și Pep Guardiola

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here