După câștigarea miercuri seara a celei de-a doua medalii olimpice la Paris, David Popovici le-a cerut autorităților să își îndrepte atenția și către celelalte sporturi și să nu mai investească sume mari doar când vine vorba de fotbal.

David Popovici pune presiune pe autorități: „Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, săli?”

„Medaliile aș vrea să însemne mai multă atenție către sport. Sigur, avem destule probleme la noi în țară, dar faptul că se investește prea puțin în sport e una dintre ele. Sportul poate fi cel mai bun ambasador al țării. Oamenii care sunt la conducere știu asta. Trebuie să punem presiune!

Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, săli pentru alte sporturi? Mai greu.Trebuie investit mai mult în sport, dar cu cap. Nu vreau doar să vorbim, chiar trebuie să facem ceva. Eu îmi voi face partea. Nu știu acum ce înseamnă asta, dar voi avea timp să mă gândesc.

E o misiune mult mai importantă pentru mine decât să înot 4 lungimi de bazin, să bag mâna în față și să iau aurul. OK, impresionant, tare, ne-am distrat, dar nu despre asta e vorba la sfârșitul zilei, ci despre a face diferența. Iar eu voi face tot posibilul pentru asta.

Nu numai noi, înotătorii, avem condițiile astea, ci toți sportivii din România. Trebuie să facem presiuni, să ne punem pe treabă, pentru că avem un campion olimpic din an în paște. Mă bucur că am fost eu, mi-ar plăcea să fim mai mulți în țară. Sunt cumva invidios pe alte țări, mai mici decât noi, care au de trei-patru ori mai mulți sportivi calificați.

Pentru o Românie educată și sănătoasă, trebuie să facem ceva. Este un mesaj pentru politicieni. Haideți să ne bucurăm mai des, să avem mai mulți finaliști, mai mulți campioni olimpici”, a explicat Popovici.”, a spus David Popovici la TVR Sport.

O misiune un pic mai importantă decât să înoți două lungimi de bazin, patru lungimi de bazin”

Campionul olimpic David Popovici speră ca medaliile obținute de le la Paris să aducă mai multă atenție acordată sportului românesc. Înotătorul a spus pentru TVR că e nevoie de mai multe investiții în sport și în acest sens a făcut un apel către politicieni. A subliniat însă că la rândul său se va implica în astfel de acțiuni.

„Sper să fac într-adevăr o diferență, oricât de greu va fi, nu în înotul românesc, ci în sportul românesc, pentru că sportul este unul dintre, dacă nu cel mai bun ambasador al țării. Îmi doresc să fac lucruri mari. Chiar dacă lucrurile merg un pic mai greu la noi, o să fac tot posibilul, pentru că e și asta o misiune un pic mai importantă decât să înoți două lungimi de bazin, patru lungimi de bazin”, a declarat David Popovici la TVR.

Imediat după cursă, David Popovici a transmis și un mesaj către politicieni: trebuie să investim mai mult în sport, a spus campionul olimpic la înot.

El a amintit în ce condiții s-a antrenat în țară și a spus că și-ar dori ca România să trimită mai mult de trei înotători la Jocurile Olimpice:

„Trebuie să investim mai mult în sport. Și acesta este un mesaj către toți politicienii care vorbesc despre asta, dar la un moment dat mesajul se blochează pe undeva”, a declarat David Popovici la TVR

David Popovici se va întoarce de la Jocurile Olimpice de la Paris cu două medalii: una de aur, în proba de 200 de metri liber și una de bronz, cucerită aseară, la 100 metri liber.

Cu 47 de secunde și 49 de sutimi, la doar o sutime de locul al doilea, David Popovici a obținut aseară bronzul în proba de 100 de metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. El a declarat după încheierea cursei pentru Televiziunea Română:

David Popovici: „Nu contează că nu mai e de aur, e de bronz, e o medalie olimpică. Sunt extraordinar de bucuros și cât de strâns a fost și acum. La locul 2 am fost de o sutime, iar locul 4 a fost de mine tot la o sutime. Ăsta-i sportul”, a spus înotătorul român.

David Popovici a spus că  nu este deloc dezamăgit, iar cum că a încheiat probele de concurs, este mai liniștit și poate chiar mai fericit decât după medalia de aur, pentru că simte că se poate relaxa.

David Popovici: „Asta-i medalia”.

Jurnalist: „Dar cât cântărește pentru tine?”

David Popovici: „Pentru mine toată greutatea ei – și chiar este foarte grea, adică jumătate de kilogram – simbolizează toate antrenamentele la care mi-aș fi dorit să lipsesc, dar nu am făcut-o, toate antrenamentele de după nopți pe care nu am putut să le dorm de emoții poate pentru Jocurile Olimpice care urmau să fie în cinci luni. Greutatea ei simbolizează toate sacrificiile pe care eu și apropiații mei, echipa, familia, le-am făcut să ajungem aici”.

David Popovici: „V-am simțit și vă mulțumesc pentru cursele care mi-au fost afișate fie pe stadion, fie în restaurante”

Campionul olimpic le-a mulțumit celor care l-au susținut din tribune și din fața televizoarelor:

David Popovici: „Acasă, în fața ecranelor, lipiți de televizoare sau de telefoane au fost și mai mulți români și chiar dacă nu ați fost aici, la 50 de metri lângă mine, v-am simțit și vă mulțumesc pentru cursele care mi-au fost afișate fie pe stadion, fie în restaurante”, a spus David Popovici.

După ce a obținut  două medalii olimpice, David Popovici a spus că speră că acum că va avea timp să viziteze Parisul, să vadă turnul Eiffel și flacăra olimpică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here