O mare parte din satul Cuciulata din comuna Hoghiz nu  are apă potabilă la robinete de trei zile.  Familiile  de pe strada Principală și de pe Ulița Mare  acuză Primăria Hoghiz că nu verifică modul în care se folosește apa ce provine de la puțurile care alimentează satul.

  • ,,Unii consăteni folosesc apa la lucrări de construcții și la udat grădinile, iar noi nu avem apă de băut. Cei din Primăria Hoghiz spun că pompierul care se ocupă de rețea este în concediu și va remedia situația când revine“ spun sătenii.

Viceprimarul comunei Hoghiz, Attila Kelemen, spune însă că în această perioadă de caniculă a crescut foarte mult consumul, iar puțurile nu fac față.

  • ,,Sunt săteni care folosesc apa din puțuri pentru a-și mări debitul în fântânile lor. Noi, Primăria, am închis robineții, dar fiecare merge și deschide când vrea. Primarul comunei a invitat sătenii din Cuciulata la o ședință, în această seară la ora 18,00, pentru a se analiza situația. Se va distribui apa în sat cu program pentru a avea toată lumea apă. La consumul care este în prezent în 3 ore bazinul de apă se golește, iar pentru a-l   umple sunt necesare 4 ore“ a explicat viceprimarul comunei, Attila Kelemen.

Rețeaua de apă din satul Cuciulata a fost preluată de Compania Apa Brașov care implementează un proiect european în care este inclusă și comuna Hoghiz.

  • ,,Deocamdată Compania de Apă Brașov nu a demarat lucrările la această investiție. Primăria Hoghiz a înlocuit din fonduri propri 600 m de conductă, valoarea lucrărilor fiind 200.000 lei. Conductele erau vechi din metal și le-am înlocuit cu altele din plastic pe traseul de la izvoare până în sat. Apa provenită din puțuri este potabilă, iar analizele se fac periodic. La noi în comună, deocamdată,  apa se distribuie gratuit“ a mai spus vicerimarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here