Ligia Deca, ministra Educației, a lansat în consultare publică profilul și standardele profesionale organizate pe domenii de competențe, etape de carieră (grade didactice), pentru fiecare nivel de învățământ – educație timpurie, învățământ primar, gimnazial și liceal, tehnologic și tehnologic dual.

„Cu toții ne dorim profesori bine pregătiți pentru copiii noștri. Însă ce înseamnă un profesor bine pregătit? Ce competențe are? Asemeni profilului absolventului, vom avea un document ce conturează profilul cadrului didactic! Ne dorim să fie o busolă pentru formarea și evoluția în carieră a profesorilor, în următorii ani”, a spus liberala.

Potrivit acesteia, Ministerul Educației a lansat astăzi în consultare publică profilul și standardele profesionale organizate pe domenii de competențe, etape de carieră (grade didactice), pentru fiecare nivel de învățământ – educație timpurie, învățământ primar, gimnazial și liceal, tehnologic și tehnologic dual.

„Vă invit să-l consultați și să contribuiți la îmbunătățirea lui! Apreciez atenția pe care profilul o acordă cunoașterii elevului, învățării temeinice, echității, dezvoltării sustenabile, colaborării cu familia și comunitatea și utilizării responsabile a tehnologiei. Sper să ne unească în jurul unui scop comun și să ne ghideze eforturile pentru susținerea profesorilor”, a transmis Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here