FOTO: GSP

Atleta română Florentina Iușco nu va putea concura la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat joi, parțial, un apel al Agenției Mondiale Antidoping (AMA/WADA) în urma unui test pozitiv al sportivei la o substanță interzisă, transmite Agerpres.

Iușco, atletă care urma să evolueze la Paris la săritura în lungime și triplusalt, a fost testată pozitiv la furosemid, un diuretic aflat pe lista interzisă a AMA/WADA, într-un control antidoping în afara competiției în luna aprilie a anului trecut.

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a sancționat-o însă cu o mustrare și fără perioadă de ineligibilitate pe motiv că nu era vinovată sau nu a fost neglijența ei.

Cu toate acestea, după ce AMA/WADA a făcut apel la această decizie a ANAD, TAS a stabilit că Iușco a eșuat în demonstrarea standardului necesar pentru a i se acorda statutul de „nevinovată sau neglijență semnificativă” și i-a impus o suspendare de doi ani, începând cu 1 februarie 2024.

Prin suspendarea Florentinei Iușco, atletismul românesc rămâne cu 12 sportivi la JO 2024, iar delegația României cu 106 sportivi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here