Au fost afișate rezultatele repartizării computerizate la liceu. Pentru județul Brașov, rezultatele pot fi accesate AICI.

Rezultatele admiterii în Făgăraș și Victoria

Elevul din Șinca Nouă care a obținut cea mai mare medie la Evaluarea Națională din Țara Făgărașului a fost admis la Colegiul Național „Dr. I. Meșotă“ din Brașov, la clasa de Matematică-informatică în limba română.

La Colegiul Național „Radu Negru“ din Făgăraș, profil Real, specializarea Matematică-informatică, ultima medie de admitere a fost 7,25 față de 7,62 anul trecut; la Științe ale Naturii ultima medie a fost 8,15 față de 8,37 în 2023, iar la profilul Umanist, specializarea Științe Sociale, ultima medie a fost 6,85, în timp ce în 2023 a fost 7,6.

La Colegiul Național „Doamna Stanca“ din Făgăraș, la profil Real, specializarea Științe ale Naturii, ultima medie de admitere a fost 6,07, față de 7,22 anul trecut, la profilul Umanist, specializarea Științe Sociale ultima medie de anul acesta a fost ceva mai mare decât cea de anul trecut – respectiv 6,47 față de 6,4. În schimb, la clasa cu predare în limba germană, specializarea Științe ale Naturii, ultima medie este foarte mică – 3,73, față de 5,08 în 2023.

La Liceul Teoretic ‘I.C. Drăgușanu’ Victoria, la profilul Umanist, specializarea Filologie, ultima medie a fost 5,15 (5,67 în 2023), iar la profil Real, specializarea Matematică-informatică, ultima medie a fost, anul acesta, 5,77 (7,05 în 2023).

La Liceul Tehnologic ‘Dr. Ioan Șenchea’ Făgăraș, mediile de admitere sunt, și anul acesta, sub 5. Astfel, la profilul Servicii, specializarea Economic, ultima medie este 4,77 (4,65 anul trecut), iar la specializarea Turism și alimentație ultima medie este 4,57 (4,67 în 2023).

Înscrierea la liceu

Admiterea la liceu se face pentru a doua oară în ultimii 20 de ani doar pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională, adică fără a mai lua în calcul media claselor V-VIII, care a fost în premieră doar criteriu de departajare pentru cei cu medii egale.

De mâine, joi, 25 iulie, până pe 30 iulie, elevii admiși și părinții lor pot merge la liceul la care au fost repartizați pentru confirmarea locului, în funcție de programul de preluare a dosarelor comunicat de fiecare liceu în parte.

Iată lista actelor necesare pentru înscrierea la liceu 2024:
  • cererea de înscriere (se descarcă de pe site-ul liceului/se ridică de la Comisia de înscrierea a liceului);
  • cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere – copie după ambele și te prezinţi la înscriere cu documente în original);
  • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională, în original – clasa a VIII-a – se obține de la școala de pe care ai absolvit-o;
  • foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale), în original – se obține de la școala de pe care ai absolvit-o;
  • fișa medicală, în original – se obține de la școala pe care ai absolvit-o sau de la medicul de familie, care conține și lista vaccinurilor administrate elevului, potrivit mai multor medici consultați de Edupedu.ro.

Elevii cu cerințe educaționale speciale, CES, depun și certificatul de orientare școlară și profesională și elevii romi depun recomandarea de apartenență la etnia romă.

Calendarul admiterii la liceu 2024 – prima etapă

24 iulie 2024 Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024 – 2025

24 iulie 2024 Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București

25 – 30 iulie 2024 Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați

30 iulie 2024 Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere

31 iulie – 2 august 2024 Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată

A doua etapă de admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025, începe pe 2 august, conform ordinului de ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here