A fost aprobat primul voucher pentru sprijinirea victimelor infracțiunilor.

Solicitantul, victimă a unor infracțiuni sexuale grave, a primit un avans din suma totală de 18.000 lei, pentru a acoperi nevoile urgente, precum cazare, hrană, transport și medicamente.

A fost aprobat primul voucher pentru sprijinirea victimelor infracțiunilor. Solicitantul, victimă a unor infracțiuni sexuale grave, a primit un avans din suma totală de 18.000 lei, pentru a acoperi nevoile urgente, precum cazare, hrană, transport și medicamente.

,,Victimele nu sunt singure și trebuie să știe asta. Acestea pot beneficia de un cuantum maxim de 5 salarii minime brute, respectiv suma de 18.500 lei. Pentru aceasta, este necesar ca victima să depună o cerere la Tribunalul de unde are domiciliu, prin care să solicite un avans din compensația financiară sub formă de voucher pentru acoperirea nevoilor urgente.”, Alina Gorghiu, ministra liberală a Justiției.

„Victimele nu sunt singure și trebuie să știe asta. Acestea pot beneficia de un cuantum maxim de 5 salarii minime brute, respectiv suma de 18.500 lei. Pentru aceasta, este necesar ca victima să depună o cerere la Tribunalul de unde are domiciliu, prin care să solicite un avans din compensația financiară sub formă de voucher pentru acoperirea nevoilor urgente.”, Alina Gorghiu, ministra liberală a Justiției.

Potrivit liberalei, pentru anul 2024, sunt prevăzute 300 de vouchere. În funcție de necesități, numărul acestora poate fi suplimentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here