Asociația ,,Rezistența Făgăraș“ a reușit să pună Făgărașul pe hartă prin acțiunile pe care  le organizează an de an. Șapte tineri făgărășeni, care au înființat asociația ,,Rezistența Făgăraș“, mari iubitori de muzică rock  și împătimiți ai motoarelor, au ajuns cu ,,Bike Fest“ la ediția a V-a. Pe Dealul Galațiului, în inima naturii unde au creat un ambient rustic, adună an de an motocicliști din țară și din străinătate. În perioada 9-11 august, Dealul Galațiului va fi sub ocupația motoarelor de toate tipurile, fiind așteptați peste 3000 de motocicliști. Aici, peisajul este în ton cu concertele rock, paradele moto și concursurile de tot felul. La ,,Bike Fest“  lucrurile adevărate, senzațiile tari și muzica de calitate pot fi trăite de pasionații motocicletelor și ai muzicii rock.   Organizatorii au pregătit și în acest an spații pentru  food and drinks, zona hamace, zona camping dotată cu toalete și dușuri, dar și pentru activitățiile distractive. Pe scena amenajată,  concertele rock vor fi la mare înălțime. Fanii festivalului veniți de pretutindeni, dar și făgărășenii pasionați de muzică rock  vor putea urmări artiști și trupe renumite.

  •   Vineri,  9 august 2024: Scarlet Aura,  HTETHTHEMETH,  Masterpiece, Exuviath și alții.
  •   Sâmbătă, 10 august 2024: Altar, Partizan, Bucium, Civic Rebels și alții. Nu va lipsi focul de tabără și muzica folk.

Bilete aici: https://bit.ly/rezistentafagaras2024

  •  ,,O noutate la această ediție va fi expunerea a  șase modele de motociclete și test drive cu  Indian – Royal Enfield. Și-au anunțat prezența polonezi, nemți, din Republica Moldova și din țară. Vom avea concursuri distractive, două umbrare, foc de tabără vineri noaptea și sâmbătă noaptea până spre dimineață  cu muzică folk la chitară. Pentru persoanele care doresc să ajungă la festival vom pune la dispoziție un microbuz din Făgăraș care să-i transporte pe Dealul Galațiului. Scopul acestui festival este, în primul rând, promovarea naturii, a motociclismului, apoi buna dispoziție, relaxarea în natură și combinația cu muzica rock. Un alt aspect al festivalului Bike Fest este promovarea tinerilor debutanți pe scena autohtonă a muzicii rock“ spun organizatorii.

 Grupul motocicliștilor are tradiție la Făgăraș

La Făgăraș exista un grup al motocicliștilor și în vechiul regim. Tinerii își aveau locul de întâlnire pe Dealul Galațiului.

  • ,,E primul loc de întâlnire al motocicliștilor din Făgăraș încă de pe vremea lui Ceaușescu. Din acel grup unii sunt stabiliți  în Germania, dar vor veni la festival. Avem fotografii păstrate de atunci. Indiferent de anotimp ei se întâlneau pe Dealul Galațiului“ spune  Ovidiu Bucureci, unul dintre organizatori.

Asociația ,,Rezistența Făgăraș“ și acțiunile caritabile

Asociația ,,Rezistența Făgăraș“ are șapte  membri fondatori.

  • ,,Ne strângem seara la Poștă și apoi mergem pe deal. Scopul nostru este promovarea Făgărașului  turistic. Din veniturile obținute în urma evenimentelor noastre organizăm acțiuni caritabile. Anul trecut am pus aer condiționat la secția de dializă din spital. În fiecare an avem Moș Crăciun pe două roți, un eveniment iubit de localnici. Ne-am propus însă să  facem infrastructura de pe deal pentru  festivalul din august“ explică organizatorii Bike Fest.  (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here