Microsoft a transmis că investighează probleme cu serviciile cloud din SUA și o problemă care afectează mai multe dintre aplicațiile și serviciile sale.

Deocamdată nu există nicio informație că ar putea fi vorba de un atac cibernetic.

Băncile, companiile aeriene și instituțiile media sunt afectate de o întrerupere globală legată de computerele Windows. Defecțiunea  generalizată legată de stațiile de lucru ale Windows a afectat companii importante din toată lumea. Utilizatorii raportează probleme în SUA, Marea Britanie, Australia, India, Germania, Spania și Noua Zeelandă.
În SUA, toate zborurile, inclusiv cele ale celor mai mari companii aeriene, precum Delta, United și American Airlines au fost suspendate vineri dimineață din cauza unei probleme de comunicare, potrivit Administrației Federale a Aviației. Oprirea la sol afectează toate zborurile, indiferent de destinație. Nu este clar cât de mult va dura oprirea la sol.

În Marea Britanie, marile companii feroviare au avertizat pasagerii să se aștepte la întreruperi, deoarece se confruntă cu “probleme IT la scară largă. Echipele noastre IT investighează activ pentru a determina cauza principală a problemei. Nu putem accesa diagramele șoferilor în anumite locații, ceea ce duce la potențiale anulări cu un preaviz scurt, în special pe rețelele Thameslink și Great Northern. În plus, sunt afectate și alte sisteme cheie, inclusiv platformele noastre de informații în timp real pentru clienți”.

Canalul Sky News nu a putut transmite în direct în această dimineață, spune președintele executiv al companiei.

În Germania, aeroportul din Berlin raportează întârzieri din cauza defecțiunii tehnice. În Spania sunt afectate toate aeroporturile țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here