Un incendiu a izbucnit în masivul Făgăraș, pe Viștea Mare. Focul s-a manifestat pe o suprafață de 5000 mp.

 

  • „În jurul orei 13.30, am fost solicitați pentru a interveni la un incendiu de fond forestier, în zona Viștea Mare, comuna Ucea. Spre locul intervenției au fost direcționate 3 autospeciale de stingere, și au fost mobilizate peste 40 de cadre ale inspectoratului. De asemenea, a fost alertat și Ocolul Silvic Pădurile Făgărașului.
    Având în vedere că este o zonă cu acces dificil, cadrele se deplasează pedestru, neputându-se realiza accesul cu autospecialele de intervenţie până în zona focarelor de incendiu, apa fiind transportată de pompieri în rucsacuri special destinate pentru transportul acesteia, prevăzute cu un sistem de pulverizare.
    Misiunea este în dinamică, revenim cu detalii”, a informat sergent major Kinga Bordea, de la ISU Brașov.

Se intervine aerian

Se intervine și aerian pentru stingerea focului. În încercarea de a limita propagarea incendiului, dar și pentru lichidarea acestuia, elicopterul Black Hawk cu dispozitiv Bambi Bucket a fost redirecționat, în sprijin, la această intervenție, iar în urmă cu puțin timp a început operațiunea de aruncare a apei asupra incendiului.
La fața locului s-au suplimentat forțele și cu 3 vehicule offroad pentru transportul apei de la sursa de apă spre locul intervenției. Pe lângă pompieri, intervin lucrători ai Ocolului Silvic și voluntari cu ATV-uri.
Dat fiind amplasamentul greu accesibil pentru echipele de intervenție de la sol, în scopul efectuării recunoașterii pentru determinarea suprafeței, a direcției și a vitezei de propagare a incendiului, în zonă a fost trimis și un elicopter SMURD al Inspectoratului General de Aviație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here