Dacă doriți să vă aprovizionați cu legume proaspete, fără chimicale și la prețuri pentru toate buzunarele, Sere Șercaia vă așteeaptă în Piața Agroalimentară din Făgăraș. La intrarea în piață, dinspre chioșcul de ziare, doar la mesele 6 și 7, se găsesc legumele produse la Sere Șercaia. În fiecare dimineață, Florin Iacob aduce la vânzare legumele produse în serele propri și culese la prima oră. Găsiți roșii gustoase, castraveți, ardei, dovlecei, fasole păstăi, ceapă verde, ardei iuți, verdeață. În plus, cumpărând de la Sere Șercaia susținem un producător local, printre puținii care vând în Piața Agroalimentară din Făgăraș.

Legumicultură de calitate la Sere Șercaia

Florin Iacob și soția sa sunt localnicii care au reușit să mențină de 18 ani o afacere locală, în legumicultură, când nimeni nu le-a dat vreo șansă de reușită, susținând că legumicultura este specifică zonei de sud a țării și nu la munte. Soții Iacob au demonstrat însă că că se poate.   Pentru ei ziua de muncă începe la ora 5.00 și se încheie târziu în noapte, după ce se asigură că totul este pus la punct pentru următoarea zi. Serele familiei de legumicultori sunt bine organizate pentru a obține producții bogate pe tot parcursul anului.   Când se încheie un ciclu de legume, plantează altul, recoltează într-o seră, pe alta o pregătesc pentru altă recoltă. Irigă zilnic, montează aparate pentru insectele dăunătoare pentru a evita folosirea chimicalelor, urmăresc legumele ajunse la maturitate  pentru a le recolta la timp. Astfel, marfa ajunsă la mesele 6 și 7 din piață să fie pe placul clienților și deopotrivă să respecte prețul plătit  de aceștia pentru calitatea mărfii.

  • ,,Dacă omul e mulțumit, revine și mai cumpără de la noi. Ne respectăm clienții“ spune Florin Iacob.

Roșii ca în grădina bunicii

Serele de la Șercaia ale familiei Iacob se întind pe o suprafață de peste 5000 mp de teren. Sunt  12 sere în care obțin câte 3 culturi pe an.  Cu greu poți să te oprești să nu rupi o roșie bine coaptă și să o mânânci chiar în seră. Nu găsești roșii cu nervuri groase în interior care să nu poată fi folosite, așa cum sunt cele care zac pe rafturile supermarketurilor de producție Turcia, Egipt sau Grecia. Sunt roșii foarte gustoase, cum erau pe vremuri în grădinuța bunicii. Florin Iacob ne spune că pentru roșii și pentru toate legumele din serele lor folosesc semințe de la producători români, folosesc gunoi de grajd ca îngrășământ și sunt realizate o serie de lucrări care dezvoltă bine planta. ,,Sunt legume cu gust, bune, proaspete. În fiecare an așa este producția noastră“ explică legumicultorul din Șercaia.

Clienții caută legumele de la Sere Șercaia

Făgărășenii  cunosc déjà această frumoasă afacere locală și caută legumele de la Șercaia și le preferă în locul celor aduse de la km distanță de Țara Făgărașului sau cele aduse de la piața en-gross din Brașov. Acum este perioada roșilor, ardei gras și kapia, fasole verde, dovlecei, castraveți, ceapă, verdeață.

  • Pentru a susține o afacere locală, dar și pentru a avea pe masă legume proaspete și cu gustul de altădată, Serele Șercaia vă așteaptă în Piața Agroalimentară din Făgăraș, mesele 6 și 7, sau la Șercaia, lângă linia ferată. (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here