Drumul judeţean DJ 108B, din Staţiunea Climaterică Sâmbăta de Sus  va intra în a doua modernizare, după ce primul proiect nu a fost finalizat.  Sectorul ce urmează a intra în reparaţii are o lungime de 700 de metri, iar pentru realizarea lucrărilor, Consiliul Judeţean Braşov a lansat o licitaţie cu o valoare estimată de 1.718.838 lei, cu tot cu TVA. Pentru modernizarea întregului drum judeţean DJ 108B a fost semnat un contract de lucrări în anul 2018, cu firma Morani.

  •  În cadrul acestui contract de execuţie s-au executat lucrări conform proiectului tehnic pe tronsonul km 0+000- km 0+700 (cel pentru care a fost lansată licitaţia din 10 iulie, n.r.), infrastructura drumului fiind modernizată până la turnarea stratului de binder. Stratul de uzură nu s-a putut turna din cauza necesităţii executării lucrărilor de coexistenţă cu LEA (linia aeriană de energie electrică, n.r.) de către DEER Braşov, lucrări ce au fost finalizate doar la finele lunii octombrie 2023”, se arată în caietul de sarcini.

Între timp, se mai arată în documentul amintit, în anul 2022, SC Morani Construct SRL a intrat în insolvenţă, iar administratorul judiciar a reziliat unilateral contractual cu administraţia judeţeană braşoveană, care nu a mai putut continua astfel proiectul. După rezilierea contractului, Consiliul Judeţean a făcut o recepţie a stadiului fizic a lucrărilor executate şi a contractat serviciile unui expert tehnic autorizat, care să determine calitatea intervenţiilor.

  •  „Concluziile expertizei arată că starea îmbrăcăminţii asfaltice existente (binder) este rea, fiind necesare lucrări de stabilizare a binderului existent şi a stratului superior de piatră spartă pe adâncimea de 18 cm, refacerea fundaţiei de piatră spartă şi stabilizarea acesteia pe zona de intersecţie, aşternerea straturilor de asfaltice noi, precum şi lucrări privind scurgerea apelor, semnalizări rutiere orizontale şi vertical”, se mai arată în caietul de sarcini. În cazul în care va fi semnat un contract de lucrări pentru cei 700 de metri de drum, constructorul va avea la dispoziţie 60 de zile pentru finalizarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here