FOTO: Fanatik.ro

Cele mai recomandate zone din România unde e bine să-ți cumperi apartament dacă vrei să scoți bani importanți atunci când îl închiriezi.

În România există mai multe zone cheie unde e recomandat să-ți cumperi apartament, dacă vrei să câștigi bani importanți atunci când îl închiriezi. Care sunt cele mai căutate zone.

Anul 2024 aduce creșteri importante de prețuri pentru imobile și implicit pentru chirii. Analiștii din domeniu spun că sumele solicitate la nivel de piață sunt în creștere față de anul trecut.

Se întâmplă asta în toate centrele regionale majore din România, atât în cazul garsonierelor, cât și în cazul apartamentelor cu 2, 3 sau mai multe camere. Există însă unele orașe și chiar cartiere din interiorul lor, care atrag privirile celor mai mulți potențiali chiriași. Aici se pot câștiga cele mai mari sume din închirierea apartamentelor.

Fără îndoială, când vine vorba de profit, cei care dețin imobile în centrul celui mai important oraș din țară, Capitala București, sunt cei mai câștigați. În ultimii ani, majoritatea potențialilor chiriași care și-au căutat un apartament în București pe site-ul Imobiliare.ro și-au arătat interesul pentru zona Victoriei-Romană-Universitate-Unirii, notează Adevărul.

Prețurile aici sunt pe măsura poziționării privilegiate a acestor proprietăți. Chiriașii au acces la cele mai multe variante de transport în comun și stau aproape de multe puncte de interes. Vorbim de restaurante, terase și baruri sau instituții de învățământ și multiple opțiuni de divertisment.

Dacă v-ați cumpărat un apartament aici și acum îl închiriați vă aflați într-o poziție extrem de privilegiată. Asta întrucât, pentru un apartament situat în această zonă puteți cere, în medie, 600 – 650 euro/lună chirie.

După Capitală avem în acest top al chiriilor ridicate municipiul Cluj-Napoca. Și în orașul din Ardeal, nivelul sumelor pe care le puteți cere variază în funcție de zonă.

Astfel, dacă deții un apartament în Mărăști, chiria medie pe care o poți solicita pentru un apartament  este de 550 euro/lună. Apoi, urmează Mănăștur unde prețurile sunt de 400 – 450 euro/lună. În cartierul Someșeni apartamentele se închiriază mai ieftin.

Zone căutat de chiriași mai sunt cele din centrul Clujului. Avantajul proprietarilor este că aici pot solicita chirii semnificativ mai mari pentru locuințele lor. Apartamentele aflate aici se închiriază cu prețuri de București: 650 euro/lună.

Brașov, al treilea cel mai scump oraș din țară. Ce chirii poți cere aici

Experții spun că, după București și Cluj-Napoca, în topul orașelor unde e bine să ai un imobil găsim Brașovul. Pentru o garsonieră poți solicita în medie o chirie de 320 euro/lună. În cazul apartamentelor cu 2 camere suma crește la 480 euro/lună.

Apoi, chiria medie pe care o solicită proprietarii din Brașov pentru apartamentele cu 3 camere este de 600 euro/lună. Centrul orașului de sub Tâmpa este foarte atractiv pentru cei care își caută o locuință pe care să o închirieze.

Dacă aveți un apartament aici trebuie să știți că puteți solicita printre cele mai ridicate prețuri din oraș. Un imobil din centrul Brașovului se închiriază cu o sumă medie de 550 euro/lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here