La sesizarea Greenpeace, ciobanul care și-a amenajat un drum, în urmă cu două săptămâni, la cota 2000 din masivul Făgăraș, a fost amendat de către autorități și obligat să aducă terenul în starea în care se afla înaintea începerii lucrărilor. Drumul a fost croit în zona alpină Mușeteica, parte din ariile naturale protejate Situl Natura 2000 ROSAC 0122 Munții Făgăraș, precum și Rezervația Naturală Golul Alpin Moldoveanu-Capra. Drumul amenajat are  aproximativ 500 m lungime și 4 m lățime și a fost făcut cu un   buldoexcavator al unei societăți comerciale.

”Trebuie refăcută zona distrusă, aducând terenul înapoi la starea inițială. Toate lucrările necesare vor trebui să fie aprobate de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, pentru a se asigura că refacerea se face corect. Termenul limită pentru refacerea zonei este 26 iulie 2024”, precizează Greenpeace.

Societatea responsabilă cu aceste lucrări  a fost amendată cu 60.000 RON..

”Dacă zonele importante sunt protejate, este mult mai ușor să le protejăm în realitate, cu implicarea autorităților. Împreună avem puterea să protejăm Carpații”, a mai scris Greenpeace pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here