Un protest spontan a avut loc joi, 4 iulie a.c., începând cu ora 18.00, în fața  societății Ecolab-Purolite din Victoria. ,,Vrem să respirăm aer curat  la Victora“ au susținut cetățenii. Li s-a alăturat  și primarul orașului, Camelia Bertea, care le-a explicat că este alături de ei în acțiunile pe care le organizează împotriva poluării.

  • ,,Primăria Victoria nu are rol de monitorizare, dar am făcut tot ce se putea pentru a  avea aer curat în oraș. Societatea Ecolab este renumită la nivel mondial pentru rezolvarea problemelor de Mediu. A preluat de la foștii patroni situația de la Purolite Victoria. În acest moment nu știu ce vor face și cum se vor  rezolva aceste probleme. Eu sunt aici alături de voi“ le-a spus primarul Camelia Bertea.

Oamenii spun că vor continua protestele până se vor rezolva problemele legate de ,,mirosiurile din oraș“.

Purtătorul de cuvânt al Ecolab, Kate Askew,  a transmis o declarație de presă la solicitarea ziarului Monitorul de Făgăraș.

  • ,,Fabrica Purolite joacă un rol important în comunitatea noastră locală, oferind locuri de muncă directe pentru mai mult de 300 de persoane, aducând beneficii economice orașului Victoria și sprijinind producătorii din România și din întreaga lume. Ne cerem scuze din toată inima pentru problema continuă a mirosului pe care o resimt unii dintre vecinii noștri. Împărtășim frustrarea comunității și continuăm să facem din rezolvarea acestei probleme o prioritate absolută pentru compania, conducerea și angajații noștri. Ecolab a achiziționat Purolite în urmă cu doi ani și de atunci lucrează cu autoritățile competente pentru a găsi o soluție care să respectere reglementările și standardele de mediu românești și europene. Suntem încrezători că progresăm în eforturile noastre de a găsi o soluție care să aducă.  beneficii fabricii și locuitorilor din Victoria. Ne-am angajat să desfășurăm operațiuni durabile și responsabile și să fim un vecin bun“ a transmis  Kate Askew de la Ecolab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here