Fotografiile făgărășeanului Alexandru Radu Popescu ne poartă pe întreg mapamondul. A imortalizat cu profesionalism imagini din medii și locuri pe care mulți privitori nu le pot vizita vreodată. A impresionat prin proiectele unicat pe care le-a realizat, proiecte apreciate de maeștri ai fotografiei. Și-a expus lucrările unicat în inima Londrei, proiectul ,,Viciile contemporane“ atrăgând atenția în mod admirativ publicului londnez. Fotografii precum icoanele au tras un mare semnal de alarmă asupra viciilor din ziua de astăzi.  Prima expoziţie a lui Alexandru intitulată ,,National identity-identitate naţională” a fost   organizată în Chelsea- Londra. În Românnia n-a avut vreo expoziție, dar s-a făcut cunoscut prin proiectul unicat ,,UNIC“. Are o colecție cu irisul a peste  300 de personalități din Europa și din țară. Artiști, vedete, au acceptat să-i fie ,,muze“ în proiectul ,,UNIC“. Dar cine știe cât lucrează Alexandru pentru a obține un ,,iris“ profesionist după câteva minute de ședință foto? Alexandru Radu Popescu a studiat arta fotografiei la  Londra,  dar nu se va opri aici. ,,Voi învăța mereu pentru a  cunoaște totul din arta fotografiei spune Alexandru.

 

  • ,,Pentru mine fotografia nu este grea, nu o consider nici măccar o muncă, este ceva care mă relaxează, mă emoționează, este profesia pentru care am studiat și muncit. Dacă cineva m-ar scula din somn și mi-ar cere să fotografiez, aș face cu drag. Proiectul UNIC , așa cum l-am denumit  a plecat în facultate, în 2019,  pentru  a prezenta identitatea națională.  La început a fost greu, fiind pandemie, să-mi găsesc clienți.    Am testat foarte  mult, cu diferite lentile, lumini, vreun an, până am ajuns  la lentila  pe care o am acum“ explică Alexandru Radu Popescu.

 Expoziție la Londra

A devenit cunoscut prin acest proiect, iar ca o recompensă a muncii sale este expoziția pe care o va organizala Londra intitulată ,,Photology 2024“.    The Morley Gallery din Waterloo va găzdui   expoziția de cu  lucrările artistului făgărășean Alexandru Radu Popescu.   Expoziția va fi deschisă publicului între 3 și 6 iulie 2024, cu intrare gratuită pentru toți vizitatorii. Popescu va prezenta cel mai recent proiect al său, ,,UNIC,” care oferă o privire intimă asupra echipei paralimpice de canoe în timp ce se pregătește pentru Jocurile Paralimpice de la Paris. Această colecție puternică și inspiratoare surprinde dedicarea, rezistența și spiritul sportivilor, evidențiind călătoria lor într-un mod unic și captivant.

Proiectul ,,UNIC” prezintă următorii sportivi distinși:

  •    Jack Eyers – 2x Campion Mondial
  •   Emma Wiggs – 12x Campion Mondial
  •   Laura Sugar – 3x Campion Mondial
  •   Hope Gordon – 1x Campion Mondial
  •   Charlotte Henshaw – 10x Campion Mondial

Expoziția va include atât printuri digitale, cât și analogice, toate disponibile pentru vânzare. Vizitatorii vor avea ocazia să dețină o parte din această serie remarcabilă, care îmbină măiestria tehnică cu o poveste profundă. O vizionare privată a expoziției va avea loc pe 3 iulie, între orele 18:00 și 20:00, oferind o previzualizare exclusivă și o șansă de a întâlni artistul. Alexandru Radu Popescu este  cunoscut pentru imaginile sale evocatoare și narațiunile vizuale captivante. Lucrările sale explorează adesea teme precum identitatea, rezistența și spiritul uman.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here