FOTO: digi24.ro
România – Olanda, live de la 19:00, pe ProTV. Echipe probabile
  • România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă – Drăguș
  • Selecționer: Edward Iordănescu
  • Olanda: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Reijnders, Schouten – Frimpong, Xavi Simons, Gakpo – Depay
  • Selecționer: Ronald Koeman
  • Stadion: Allianz Arena (Munchen)
  • Arbitru: Felix Zwayer (Germania)
„Să nu primești jocul între linii, să nu primești jocul în spatele tău”

Edward Iordănescu a descris limpede la conferința de luni de la Munchen cum ar trebui să jucăm contra batavilor: „Organizat, compact, intens, agresiv”.

 „Știm că împotriva unei echipe de mare calitate trebuie să fi foarte bine organizat, foarte compact, foarte intens, foarte agresiv, să nu primești jocul între linii, să nu primești jocul în spatele tău, să nu pierzi dueluri, să nu fii dezechilibrat, să nu-ți creeze superiorități, să ai dublaj. Știm ce avem de făcut, sunt elemente obligatorii pentru un rezultat bun”, a spus selecționerul României.

„Trebuie să ne apărăm exact, trebuie să facem efort și, cu siguranță, avem mijloacele necesare de a pune în dificultate adversarul. Să fim eficienți, cât se poate de pragmatici, iar la primele ocazii dacă se poate să și marcăm“,a mai spus Edward Iordănescu, selecționerul României.

„Să atacăm, să punem presiune pe ei”

Ronald Koeman a fost provocat de golazo.ro: „Ce ar spune Johan Cruyff despre jocul Oranje după eșecul cu Austria?”.

Selecționerul olandez a răspuns: „O întrebare dificilă despre Cruyff. Știu că îi plăcea fotbalul ofensiv, am făcut parte din echipa lui și am avut meciuri mai proaste decât cel de acum cu Austria”. „Trebuie să atacăm, să nu le dăm șanse. Să punem presiune pe ei. Câteodată e greu, iar cu Austria s-a întâmplat asta, nu am fost foarte exacți. Am intrat în jocul lor, au fost mai stăpâni pe joc, noi nu am fost atât de bine din punct de vedere moral în meci. La mijlocul terenului a trebuit să schimbăm lucruri. Sper ca mâine să luăm cele mai bune opțiuni“, a mai spus Ronald Koeman.

Florinel Coman a lipsit de la ultimul antrenament

Veste proastă din Germania, înaintea confruntării cu Olanda: Florinel Coman nu s-a antrenat alături de colegii săi.

Din primele informații obținute de golazo.ro, se pare că Florinel Coman are o problemă musculară. Luni, la Munchen a plouat serios, iar gazonul a devenit foarte alunecos și imprevizibil. Tocmai din acest motiv, staff-ul echipei naționale a luat decizia de a nu-l forța pe Florinel Coman, pentru a-l avea apt la partida cu Olanda.

Învingătoarea dintre Romania și Olanda joacă în sferturile Euro sâmbătă, pe 6 iulie, de la ora 19:00, împotriva Austriei sau a Turciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here