Naţionala României a fost învinsă de echipa Olandei cu scorul de 3-0 (1-0), marţi seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală. România a părăsit Campionatul European de fotbal – EURO 2024.  Tricolorii au început curajos meciul de la Munchen, fără ocazii mari de gol, dar stând sus în teren, la pressing. Dennis Man a şutat puţin peste poartă în minutul 13, dar olandezii au deschis scorul în minutul 20 prin  Cody Gakpo.   Replica noastră a venit în minutul 24, când Man a primit în careu, de la Stanciu, dar a trimis pe lângă poartă.  Drăguşin a intervenit salvator la o pasă care putea ajunge la Depay, în minutul 27, iar în minutul 31 a respins în corner centrarea lui Dumfries. Acelaşi Dumfries s-a ciocnit violent cu Mogoş, în minutul 33, iar jucătorul nostru a fost nevoit să părăsească terenul.   Elevii lui Iordănescu au intrat bine în repriza secundă, însă Racoviţan a salvat un gol pentru adversari, în minutul 53, respingând din faţa porţii. Şutul lui Drăguş, din minutul 59, a fost blocat, iar după zece minute Cody Gakpo a înscris, însă golul a fost anulat după consultarea VAR. Presiunea olandeză a dat rezultate în minutul 83, când Malen a înscris pentru 2-0. Pe final acelaşi Malen a stabilit rezultatul final, 3-0 în minutul 90+3.  Olanda merge mai departe, în sferturi.

ROMÂNIA: Niţă – Raţiu, Drăguşin, A. Burcă, Mogoş (Racoviţan 38) – R. Marin, M. Marin (Cicâldău 72), Stanciu (Olaru 88) – Man, Drăguş (Mihăilă 72), I. Hagi (Alibec 72). Selecționer: Edward Iordănescu.

OLANDA: Verbuggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake (Van de Ven 69) – Schouten (Veerman 69), Simons, Reijnders – Bergwijn (Malen 46), Depay (Blind 90+2), Gakpo (Weghorst 84). Selecționer: Ronald Koeman.

Cartonaşe galbene: M. Marin 67, Stanciu 81 / Dumfries 78, Malen 90+4

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here