Poate unul dintre cele mai dificile jocuri de noroc, Craps este distractiv, dar și destul de greu de gestionat și stăpânit dacă nu ai minim de cunoștințe și experiențe. Cu toate că pare cât se poate de facil, pentru că vorbim, până la urmă, despre niște zaruri aruncate, nu totul se rezumă doar la aceste aspecte pentru că sunt mai multe detalii la care să fii atent și despre care ar trebui să fii conștient.

Popular încă din cele mai vechi timpul, jocul de zaruri a traversat mai multe perioade de schimbare, pentru ca în prezent să fie printre cele mai ofertante forme de distracție de la un cazinou. Că ești începător sau veteran, ar trebui să fii conștient de unele aspecte, care îți pot oferi avantaje la masa de joc, cât să te și bucuri de reușită și implicit câștiguri.

Este important de reținut că odată cu evoluția jocului au avansat și strategiile acestuia, astfel că acum jucătorii folosesc metode tot mai inventive pentru a-și crește șansele, ceea ce automat implică îmbunătățirea profiturilor. Însă înainte de a face un plan de acțiune sau de a alege cea mai bună strategie pentru craps, am vrea să iei în considerare câteva aspecte care să te facă mai conștient de tot ce înseamnă acest joc, care poate veni sau nu bonus fără depunere.

Așadar, iată mai jos cam tot ce este mai important despre acest joc frenetic, rapid, distractiv și dinamic

Scurt istoric al jocului de Craps și mecanismul său de funcționare

Craps-ul este un joc de zaruri, care are origini destul de îndepărtate – istoricii încă se contrazic în ceea ce privește data exactă de apariție, însă cei mai mulți plasează debutul lor undeva în perioada cruciadelor, totul începând ca o activitate de a trece timpul. Se mai spune și că jocul ar fi o altă formă a unui joc arab, Al Dar, și că s-ar fi instalat în Europa când negustorii arabi traversau orașele în secolul al XII.

Cunoscut la început sub numele de Hazar, acesta ar fi traversat continentele și în Franța a devenit cel mai popular, când aristocrații se distrau cu acesta mai ales prin taverne. Se crede că tot undeva pe atunci apare și denumirea Craps, însă versiunile privind explicațiile originile numelui sunt la fel de disputate. Jocul a devenit cu adevărat important când a făcut o oprire în rândul cazinourilor din America, unde se juca, mai exact în comunitățile din Louisiana și apoi în Las Vegas.

Termenii pe care ar trebui să îi cunoști înainte de a începe o partidă de Craps

Dicționarul de termeni pentru Craps este unul destul de bogat, dar este imposibil să joci fără să cunoști ce înseamnă fiecare. Așadar, este important să fii conștient ce înseamnă fiecare cuvânt care ți se ivește la o partidă de Craps – cei mai importanți termeni și expresii sunt:

  • Acces sau Two Craps – când faci pariul pe 2 ca valoare
  • Any Craps – când faci pariul pe oricare dintre valorile 2, 3, 12
  • Any Seven – când faci pariul pe 7 ca valoare
  • Boxcars – când faci pariul pe 12 ca valoare
  • Come Out Roll – reprezintă prima aruncare din fiecare rundă, pentru a se stabili următorul pariu
  • Don’t Come Bet – presupune să faci un pariu că valoarea 7 se va ivi înainte ca punctul să se fi stabilit din nou
  • Don’t Pass Bet – când pariezi că persoana cu zarurile nu va face punctul, ci mai degrabă va arunca valoarea 7
  • Easy Way – atunci când zarurile nu au aceleași numere cu valoare pe care o ai tu, respectiv 4, 6, 8 sau 10
  • Field Bet – când pariurile se fac pe valorile 2, 3, 4, 9, 10, 11, 12
  • Hardway – pariurile sunt făcute pe perechi de valori, dintre 4, 6, 8,10
  • Natural – Come Out Roll cu valoarea de 7 sau 11
  • Odds Bet– când se face un pariu suplimentar pe lângă cel de Pass Line
  • Off/On – când un pariu este, după caz, invalid la următoarea aruncare sau valabil pentru următoarea aruncare
  • Point – simbolizează numărul care se decide la Come Out Roll
  • Twelve Craps – se întâmplă când se face un 12 în total, câte 6 de fiecare zar, sau oricare alte cifre ce totalizează 12
  • Three Craps, Ace deuce – în cazul în care se nimerește cifra 3 ca valoare

Sigur, este vorba despre mult mai mult de atât, dar avem încredere că dacă te interesează subiectul, atunci vei aprofunda cunoștințele și vei fi un as în tot ce înseamnă acest joc, cu tot ce implică.

Strategii pentru jocul Craps

Punctam încă de la început faptul că strategiile pe care le poți implementa în cadrul jocului cu zaruri nu garantează reușită, dar își crește șansele de câștiga. Până la urmă vorbim despre un joc al norocului, unde nimic nu poate fi influențat sau anticipat, așa că te poți folosi de următoarele trucuri:

  • acordă-ti timp și răbdare ca să înveți să joci, pentru că nimeni nu poate fi maestru în doar câteva partide
  • urmărește ce fac cei mai de succes jucători și vezi ce fel de stil de joc au și încearcă să adopți mișcările și mutarea lor
  • stabilește un buget, ține cont de el și nu-l depăși și mai ales ține evidența a profitului și ale pierderilor atunci când se ivesc, casă ai un bankroll bine delimitat
  • începe să joci cu un plan bine stabilit și stabilește niște ținte, fie că este vorba să ai profit sau doar să te distrezi, ținând cont de riscurile implicate
  • nu neglija niciodată ideea de a cunoaște termenii și regulile de joc, dar mai ales care sunt planurile de pariere
  • informează-te despre strategiile matematice și începe să exersezi cu ele, ca să te familiarizezi cu tot ce implică, dar încearcă din toate până o găsești pe cea care ți se potrivește
  • stabilește o limită de timp, așa că nu exagera cu energia investită, căci este important să știi când să te oprești
  • fii atent la limitele minime sau maxime de pariuri, pentru că acestea ți-ar putea afecta strategiile de pariuri și timpul cât poți sta la masa de joc

Concluzie

Cu siguranță cel mai multe vei învață despre jocul Craps doar practicând și accesând tot mai multe runde, cât pentru a te dumiri despre tot ce implică aceasta. Teoria este destul de diferită de jocul în sine, pentru că doar așa îți dai seama la ce să te aștepți, cum se aplică unele strategii și cum se desfășoară totul. Te încurajăm să încerci măcar o ședință, dacă nu ești familiar deja cu tot ce înseamnă dacă iți place ce oferă, să investești timp pentru a aprofunda toate secretele sale.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here