FOTO: digisport.ro

România s-a calificat în optimile de finală de la EURO 2024 de pe prima poziție a Grupei E și se va duela cu Olanda pentru un loc printre cele mai bune 8 naționale ale ”Bătrânului Continent”, scrie digisport.ro.

Meciul ”Tricolorilor” cu ”Portocala Mecanică” se va disputa pe 2 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul din Munchen, unde prima noastră reprezentativă și-a început parcursul de la EURO 2024, cu victoria entuziasmantă în fața Ucrainei, 3-0.

Jurnaliștii olandezi nu se așteptau ca România să câștige Grupa E și să întâlnească ”Portocala Mecanică” în optimile EURO 2024

Presa din Olanda a reacționat imediat după ce trupa lui Ronald Koeman și-a aflat adversarul din optimile Campionatului European. Jurnaliștii de la De Telegraaf au remarcat că naționala lor va întâlni ”surprinzătoarea câștigătoare a Grupei E”.

”Țara est-europeană a devenit surprinzătoarea câștigătoare a Grupei E. Toate cele patru echipe au avut câte patru puncte, dar românii au ajuns pe primul loc. Au câștigat cu 3-0 împotriva Ucrainei și, prin urmare, au marcat în total cu un gol mai mult decât Belgia”, au notat batavii.

”Victoria în grupă le-a adus o bucurie imensă est-europenilor, care au avansat în sferturile de finală la Cupa Mondială din 1994 și la EURO 2000, dar nu au realizat prea multe în ultimii ani. România lipsește de la Cupa Mondială din 1998, iar victoria în fața Ucrainei a fost prima de la turneul final al Campionatului European din 2000 încoace.

Perioada de glorie a fotbalului românesc a fost în anii `80 -`90, cu jucători precum Marius Lacătuș, Dorinel Munteanu și cel mai mare fotbalist român din istorie, Gheorghe Hagi. În actualul lot al României e inclus Ianis Hagi, fiul legendei fotbalului, care a fost numit Maradona Carpaților și a jucat de 125 de ori pentru țara sa”, au mai scris jurnaliștii olandezi.

”Portocala Mecanică” a încheiat pe locul 3 Grupa D, după ce a obținut o singură victorie, 2-1 cu Polonia. A remizat în compania Franței, 0-0, și a pierdut cu Austria, 2-3.

O victorie cu Olanda aduce o confruntare cu învingătoarea din meciul dintre Austria și Turcia pentru ”Tricolori”.

Pe aceeași jumătate de tablou mai sunt meciurile Anglia – Slovacia și Elveția – Italia. Dacă ajunge în semifinale, România va juca împotriva uneia dintre cele patru echipe.

Tabloul complet al optimilor EURO 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here