FOTO: G4Media

România înfruntă Slovacia de la ora 19:00 pe Deutsche Bank Park din Frankfurt, în ultimul meci din faza grupelor. Meciul va fi transmis live de Pro TV. Tricolorii pot ajunge în optimi pentru prima dată după 24 de ani, de la ediția din 2000, când au fost eliminați în sferturile de finală.

Pentru selecționata lui Edi Iordănescu, calculele nu sunt prea complicate: România are nevoie să evite înfrângerea cu Slovacia ca să se califice de pe unul dintre primele două locuri. Tricolorii nu se vor putea califica dacă pierd cu slovacii și Ucraina face egal sau câștigă. Un egal poate să aducă calificarea pentru ambele naționale, dar odată cu acest scenariu au venit și zvonurile despre un posibil aranjament al meciului.

Reiterarea meciului de deschidere de la ultima ediție de Euro la care a participat România este foarte posibilă. Naționala noastră poate să întâlnească Franța în optimi dacă termină grupa pe locul 2. Cel mai bun scenariu este în continuare câștigarea grupei, deoarece va juca în faza următoare cu o echipă din clasamentul celor mai bune naționale de pe locul 3, deși există adversari complicați și acolo. Dacă ne calificăm de pe locul 3, sunt două posibilități: Spania sau Anglia.

„Slovacia este una dintre cele mai bine organizate echipe de la acest turneu. Au un plan clar, au echilibru, au experiență. Este un moment istoric pentru echipa națională a României. Este cel mai important moment al carierei noastre de până acum, iar noi avem pasiune și simțul responsabilității în această privință. Această echipă are o identitate. Ne-am redescoperit spiritul și fanii au văzut acest lucru. Acest lucru a creat ceva incredibil”, a declarat Edi Iordănescu într-o conferință de presă din cadrul Euro.

În ziua meciului cu Slovacia, de la ora 13:30, suporterii români din Frankfurt vor avea parte de o surpriză. În Fan Zone-ul special amenajat, va fi proiectat filmul „În inima Naționalei”. Acesta surprinde atât momente de tensiune, cât și zâmbete, oferindu-le spectatorilor ocazia să parcurgă o călătorie intimă în vestiarul tricolorilor și să simtă pulsul echipei. Toate filmările sunt prezentate în forma lor naturală, fără nicio dublă trasă, păstrând autenticitatea și emoția brută a fiecărei secvențe, potrivit FRF.

Suporterii tricolorilor sunt așteptați și pe Deutsche Bank Park din Frankfurt pentru ultimul meci din grupă, după ce aproximativ 30.000 de fani români au fost alături de selecționată la înfrângerea cu Belgia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here