UPDATE: Traficul rutier a fost reluat alternativ pe DN1, în Porumbacu de Jos, în urma accidentului rutier în care a fost implicat un autocar, a anunţat IPJ Sibiu.

Trei persoane au fost transportate la spital în urma accidentului produs, luni dimineaţa, la Porumbacu de Jos, între un autocar şi un autocamion, în care au fost implicate 57 de persoane, fiind activat pentru scurt timp Planul Roşu.

Şoferul autocarului, un bărbat de 33 de ani din judeţul Bistriţa Năsăud, a fost transportat la UPU Sibiu în stare de inconştienţă. Şoferul autocamionului, un bărbat de 51 de ani din judeţul Dolj, a refuzat transportul la spital, precizează ISU Sibiu.

Două femei în vârstă de 19 şi 38 de ani, pasagere în autocar, au fost, de asemenea, transportate la UPU Sibiu. Tânăra de 19 ani are un traumatism cranio-facial, iar femeia de 38 de ani prezintă o plagă tăiată la picior, potrivit SAJ Sibiu.

Celelalte 53 de persoane rămase din autocar au fost duse la sală de sport din localitate aşteptând să fie preluate de un alt mijloc de transport, transmite AGERPRES

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un accident extrem de grav s-a petrecut în această dimineață pe DN 1, la intrarea în Porumbacu de Jos dinspre Avrig. Un autocar în care se aflau apoximativ 50 de pasageri a intrat în coliziune cu un ansamblu TIR. A fost activat Planul Roșu de intervenție și la fața locului au fost mobilizate forțe impresionante.

  • Polițiștii rutieri intervin la un accident produs pe DN 1, km. 277+600m, la intrarea în Porumbacu de Jos dinspre Avrig. Este vorba despre o coliziune între un autocar, condus spre Sibiu de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Bistrița Năsăud și un ansamblu rutier condus spre Brașov de către un bărbat în vârstă de 51 de ani, din județul Dolj. În autocar se aflau în jur de 50 de pasageri, adulți.”, a anunțat Elena Welter, din cadrul IPJ Sibiu.

Imediat a fost activat Planul Roșu de intervenție. La fața locului au fost mobilizate trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere și 6 ambulanțe SAJ dintre care una cu medic. De asemenea la fața locului a fost alertat elicopterul SMURD.

  • În accident sunt implicate un autocar în care ar fi 57 de persoane și un autocamion. Din primele informații șoferul autocarului a rămas încarcerat, s-a acționat pentru extragerea lui. Acesta este inconștient și a fost preluat de medicii prezenți la fața locului. Cele 56 de persoane din autocar au fost evacuate nu mai sunt alte persoane încarcerate.
    Șoferul autocamionului nu are nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis inițial Slt. Andreea Ștefan, purtător de cuvânt în cadrul ISU SIbiu.
  • ”Șoferul autocarului a rămas încarcerat aceasta a fost extras de echipajele de descarcerare fiind preluat inconștient de echipajul SMURD Terapie Intensivă Mobilă. Bărbatul în vârstă de 33 de ani este transportat la UPU Sibiu inconștient. Alte două persoane au fost preluate de echipajele SAJ. Este vorba de două femei în vârstă de 19 și 38 de ani care sunt transportate la UPU Sibiu. Celelalte 53 de persoane rămase din autocar sunt transportate la sală de sport din localitate așteptând să fie preluate de un alt mijloc de transport. Șoferul autocamionului a fost evaluat medical, acesta a refuzat transportul la spital. Începând cu ora 08:16 Planul Roșu a fost dezactivat”, a anunțat Slt. Andreea Ștefan.

Sursa: Mesagerul de Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here