FOTO: golazo.ro
Duminică seară, în Grupa A, într-un meci care s-a prelungit cu nu mai puțin de 10 minute, Ungaria a învins Scoția, 1-0, la ultima fază a meciului și a terminat pe locul 3 cu 3 puncte.

Cei care sperau să prindă locul 3 în Grupa A erau scoțienii, dar lovitura a dat-o Ungaria, care până în minutul 100 al celui de-al treilea meci fusese dominată. La ultimul contraatac al meciului, ungurii au înscris și au ajuns pe locul 3, după Germania și Elveția.

Ungaria are deci 3 puncte, cât România, însă golaveraj 2-5 (-3), față de România, 3-2 (+1). Asta înseamnă că și o înfrângere la cel mult 4 goluri în fața Slovaciei ne menține în fața Ungariei în clasamentul echipelor de pe locul 3, scrie siteul de sport, GOLAZO.ro.

Să vedem cum arată primele calcule pentru „tricolori”:

  1. Batem Slovacia: România câștigă grupa dacă Belgia nu câștigă cu Ucraina, altfel terminăm pe locul 2;
  2. Facem egal cu Slovacia: România câștigă grupa dacă Ucraina și Belgia termină la egalitate, iar „tricolorii” marchează cel puțin același număr de goluri pe care îl reușesc și „dracii roșii” în ultima rundă.
  3. Acum trecem la situația în care România pierde în ultima rundă cu Slovacia, rezultat care ne aruncă pe locul 3 DACĂ Belgia o învinge pe Ucraina. Altfel, vom termina ultimii.

În optimi, pe lângă primele două clasate din fiecare grupă, vor merge și cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3 în grupă. Adică măcar DOUĂ echipe clasate pe locul 3 trebuie să aibă rezultate mai slabe decât România. Una dintre echipele de pe locul 3 cu rezultat mai slab decât România este deja Ungaria, cu golul din minutul 100, miraculos pentru ei, dar și pentru noi.

Dar cum arată celelalte grupe și de ce rezultate avem nevoie pentru ca România să se califice chiar dacă pierde cu Slovacia.

  • grupa B: Albania și Croația nu câștigă cu Spania și Italia SAU doar Croația câștigă cu Italia;
  • grupa C: Doar una dintre Anglia și Danemarca pierde cu Slovenia, respectiv Serbia;
  • grupa D: Austria pierde cu Olanda. Dacă pierde cu același scor ca România, departajarea se va face după clasamentul fair-play unde suntem avantajați. „Tricolorii” au luat doar 3 „galbene”, în timp ce austriecii au încasat 7;
  • grupa F: Portugalia nu pierde cu Georgia.

Ultima etapă din grupa României se va juca după ce și grupele B, C și D vor fi decise deja, iar la ora meciului vom putea ști exact care este cel mai slab rezultat care ne asigură calificarea, arată site-ul golazo.ro.

Clasamentul echipelor de pe locul 3 în acest moment:

Echipa Grupa Meciuri Golaveraj Puncte
1. Austria D 2 3-2 (+1) 3
2. Slovacia E 2 2-2 (0) 3
3. Ungaria A 3 2-5 (-3) 3
4. Slovenia C 2 2-2 (0) 2
5. Albania B 2 3-4 (-1) 1
6. Cehia F 2 2-3 (-1) 1

*echipele scrise cu bold și-au epuizat meciurile din grupe și vor fi sub România în acest clasament, dacă „tricolorii” termină și ei pe locul 3

Cum vor fi stabilite echipele calificate? Naționalele care termină pe locul 3 vor intra într-un clasament de unde primele 4 vor avansa în optimi. Criteriile de departajare vor fi următoarele:

  1. numărul de puncte;
  2. golaverajul;
  3. numărul de goluri marcate;
  4. numărul de victorii obținute;
  5. clasamentul fair-play (explicat mai sus);
  6. ierarhia stabilită la finalul preliminariilor. Dacă Germania (calificată direct din postura de gazdă) este implicată, atunci se va trage la sorți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here