FOTO digi24.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României începând de sâmbătă, de la prânz, și până în a doua parte a zilei de luni. Praful saharian se va deplasa dinspre Vest-Nord către Est-Sud-Est.

„În perioada 22 iunie ora 12 – 24 iunie ora 12, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei și deasupra României”,  se arată într-un comunicat al Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit ANM, depunerile de prag saharian vor fi vizibile în special în zonele în care va și ploua.  „Depunerile de praf vor putea fi observate îndeosebi în zonele și în intervalele în care va ploua. Pe parcursul zilelor de sâmbătă, duminică și luni (22 – 24 iunie), masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa dinspre vest-nord-vest către est-sud-est. Din a doua parte a zilei de luni (24 iunie), aceasta se va îndepărta de țară”, precizează ANM.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here