Polițiștii din județul Brașov au identificat mai mulți șoferi aflați sub influența alcoolului, în cadrul unor acțiuni de control.  La data de 21 iunie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Voila au oprit un autovehicul care circula pe DN 73A, în localitatea Șercaia. Conducătorul auto, un bărbat de 44 de ani din localitatea Vad, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge. Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

  • De asemenea, la data de 20 iunie, în jurul orei 08:00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brașov au oprit un autoturism pe strada Zaharia Stancu din Brașov. Șoferul a prezentat indicii de consum de alcool, iar testarea a relevat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, s-a deschis un dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, pentru a se dispune măsurile legale la finalizarea cercetărilor.

Astfel de acțiuni de control au ca scop creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor cauzate de consumul de alcool la volan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here