FOTO: Fanatik

Nu scăpăm de alertele cod galben și portocaliu de caniculă. Valul de căldură persistă și în zilele următoare, potrivit ANM.

Meteorologii nu aduc vești bune pentru cei care sperau să scape de căldura sufocantă. Joi, 20 iunie, au fost prelungite alertele cod galben și portocaliu de caniculă. Astfel, valul de căldură intens va fi încă prezent pe teritoriul României, cel puțin pentru două zile.

Cod galben și portocaliu de caniculă.

Cod galben și portocaliu de caniculă în România, anunțul ANM

Joi, 20 iunie, Maramureșul, Crișana, sudul Moldovei, o parte din Dobrogea și Transilvania vor fi sub cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Vorbim de temperaturi cuprinse în general între 32 și 35 de grade.

Și mai cald va fi în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, pe parcursul acestei zile. Aici se vor înregistra între 33 și 38 de grade. Izolat vor fi maxime chiar și de 39 de grade, potrivit meteorologilor.

„Va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, transmite ANM.

Valul de căldură va persista în mai multe zone ale țării

În mai multe județe din țară au fost prelungite codurile galben și portocaliu.Căldura sufocantă se va menține vineri, 21 iunie, în Crișana și mare parte din Transilvania, Oltenia și Muntenia, aici undeva fi valabil codul galben de caniculă.

Temperaturile maxime vor fi între 32 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. De asemenea, indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Totuși, 12 județe nu scapă de codul portocaliu de căldură, care va fi în vigoare pe parcursul zilei de vineri. Vor fi temperaturi între 33 și 37 de grade în timpul zilei, iar noaptea va fi tropicală, cu valori în jur de 20 de grade.

Cod galben și portocaliu de caniculă

„Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum și în sudul Transilvaniei și al Crișanei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, adaugă ANM.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here