FOTO: G4Media

Salvamontiştii din Braşov avertizează turiştii asupra pericolului câinilor agresivi care însoţesc turmele de oi şi le cer să evite stânele şi zonele cu câini agresivi, transmite News.ro.

”Salvatorii montani din cadrul formaţiei Salvamont Victoria a Serviciului Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Braşov au desfăşurat o acţiune de patrulare preventivă pe Valea Viştea Mare din Munţii Făgăraş. În timpul patrulării, salvamontiştii au observat că ciobanii au început să ducă oile la vale, iar în apropierea acestora se aflau câini destul de agresivi. Din acest motiv, le recomandăm turiştilor să se deplaseze cu precauţie şi să evite stânele şi zonele cu câini agresivi”, au transmis salvamontiştii din Braşov.

De asemenea, salvatorii au întâlnit mai mulţi turişti care urcau spre creastă şi care intenţionau să coboare pe timp de noapte.

Pentru cei care doresc să desfăşoare asemenea activităţi, salvamontiştii recomansă:

1. Echiparea corespunzătoare a rucsacului, inclusiv cu frontale şi baterii de rezervă.

2. Comunicarea frecventă cu rudele, oferindu-le informaţii detaliate despre traseul parcurs şi punctele în care vă aflaţi.

3. Evitarea zonelor fără semnal GSM şi informarea rudelor despre aceste zone pentru a preveni panicarea acestora în cazul în care nu răspundeţi la telefon.

4. Folosirea aplicaţiei Salvamont şi informarea structurilor Salvamont despre traseul pe care doriţi să îl abordaţi.

”Este bine cunoscut faptul că pe munte există multe zone fără semnal GSM, de aceea este esenţial să luaţi toate măsurile necesare pentru a asigura o călătorie sigură şi bine organizată”, a mai transmis Salvamont Braşov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here