Este anchetă, sub coordonarea DIICOT, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Braşov, după ce au dispărut cele zece fiole de Fentanil din secţia de Terapie Intensivă, arată rador.ro.

Situaţia este alarmantă, pentru că medicamentul este utilizat ca anestezic general şi în tratamentul durerilor cronice şi severe, dar se află şi pe lista narcoticelor de mare risc.

Laura Pişcociu, comisar-şef la Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog: În România, Fentaninul se află pe lista medicamentelor eliberate cu prescripție medicală specială, substanța aflându-se pe lista narcoticelor de mare risc încă din 2003. În mod ilicit, Fentanilul poate fi utilizat ca drog adesea în asociere cu heroină sau cocaină. Acest drog are efect analgezic și poate provoca greață, confuzie și somnolență, probleme respiratorii și pierderea cunoștinței. Efectul se instalează rapid și trece foarte repede.

Realizator: Şeful Centrului de Consiliere Antidrog a mai precizat că supradoza de Fentanil încetineşte sau chiar opreşte respiraţia unei persoane, poate duce la comă, leziuni permanente ale creierului sau chiar la deces. Radio România Braşov FM mai transmite că fentanilul nu este o substanţă foarte des folosită de consumatorii de stupefiante din Braşov.

Laura Pişcociu: Conform fișelor de înregistrare a urgențelor medicale și de admitere la tratament ca urmare a consumului de droguri transmise de cele trei unități raportoare de la nivelul județului Brașov – Spitalul Județean de Urgență, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii și Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie – preponderent în județul Brașov este consumul de canabis, urmat de etnobotanice, cunoscute și sub denumirea de ‘droguri legale’ și medicamente fără prescripție medicală, droguri psiholeptice, cum ar fi: barbiturice-somnifere, tranchilizante, anxiolitice-benzodiazepine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here