Așa cum a atenționat recent Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), o aplicație de mobil neautorizată pentru încasarea rovinietei funcționează, în prezent, în România. Astfel, cei ce aleg să plătească rovinieta prin aplicația Aircash vor trebui să suporte costuri suplimentare față de prețul real al unei roviniete, scrie avocatnet.ro.

“CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că aplicația mobilă Aircash nu este autorizată pentru încasarea tarifului de utilizare (rovinietă)”, scrie, mai precis, în anunțul companiei.

De asemenea, CNAIR subliniază faptul că nu își asumă nicio responsabilitate în legătură cu accesarea de către utilizatori, atunci când vor să achite rovinieta, a unor portaluri web ori aplicații mobile neautorizate.

În esență, la cumpărarea unei roviniete prin intermediul aplicației Aircash, utilizatorii plătesc în plus față de prețul real al unei roviniete. Așa cum subliniază CNAIR, “pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR, un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislația în vigoare, iar prin aplicația Aircash, suma achitată este de 5 euro, din care 2 euro reprezintă taxa VOI (Vignette Online Identification)”.

Cei care circulă cu mașina pe rețeaua de drumuri din România pot cumpăra rovinieta de la distribuitorii autorizați (inclusiv la majoritatea benzinăriilor – lista completă se găsește aici), prin SMS, la numărul 7500, și online, pe site-ul www.erovinieta.ro.

Prețul rovinietei e stabilit în funcție de categoria vehiculului și de perioada pentru care se plătește. Mai exact, el e cuprins între trei euro (14,89 lei) – în cazul unei mașini mici și a unei durate de șapte zile și de 1.210 euro (6.006,44 lei) – în cazul camioanelor de peste 12 tone, cu minimum patru axe (inclusiv), pentru o perioadă de un an. Lista completă poate fi consultată aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here