Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov va avea un nou manager interimar începând cu data de 3 octombrie a.c., în persoana economistului Bogdan Aurelian Rusu.  Acesta îl înlocuieşte pe dr. Petru Iulian Ifteni, cel care a îndeplinit funcţia de manager, însă a demisionat recent, din motive personale. În conformitate cu prevederile art. 177 alin. (5) alin. (6) şi alin. (7) din  Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, numirea interimară a managerilor și membrilor comitetului director din cadrul spitalelor publice din subordine, se realizează prin act administrativ al Președintelui Consiliului Județean Brașov.

  •  „Având în vedere funcția de manager vacantă și necesitatea bunei funcționări a Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov,   am decis să-l numim în funcţia de manager interimar pe domnul Bogdan Rusu, până la revocarea unilaterală din funcție sau până la ocuparea postului prin concurs, dar pe o perioadă nu mai lungă de 6 luni. Domnul Rusu are experienţă în managementul spitalicesc, el ocupând funcţia de director financiar-contabil la Spitalul Judeţean Braşov şi având studii de management în sănătate”, a afirmat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Bogdan Aurelian Rusu a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii „Transilvania” şi a obţinut titlul de Master conferit de Facultatea de Medicină pentru absolvirea programului de studii „Managementul strategiilor preventive şi politici sanitare”. În perioada 2010-2018, el a ocupat funcţia de director financiar-contabil la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, apoi, până în septembrie 2020, a lucrat ca analist financiar la SIF Transilvania, iar în prezent este administrator Cabinet Expert Contabil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here