Acestea sunt alimentele pe care ar trebui să le eviți. Mihaela Bilic, nutriționist, îndeamnă prin intermediul unui mesaj apărut pe Instagram să nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment. Iată produsele pe care trebuie să le evitați!
„Nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment
Alimente pe care trebuie să le eviți. Pentru sănătatea voastră și a familiei voastre, evitați produsele alimentare care conțin:
- ingrediente necunoscute
- ingrediente imposibil de pronunțat, ce țin mai degrabă de un laborator de chimie
- ingrediente al căror număr depășește cifra 5
- sirop de glucoză-fructoză
- grăsime de cocos și/sau de palmier.
În felul acesta veți reuși să evitați pe cât posibil alimentele ultraprocesate, cu valoare nutritivă redusă și aport mare de calorii.
Atunci când faceți cumpărături evitați:
- zona centrală din supermarket și rafturile cu produse ambalate, al căror termen de garanție depășește 3 luni
- produsele promovate ca având extra-avantaje (de ex. margarină care scade colesterolul, brânzeturi light sau dulciuri fără adaos de zahăr)
- alimentele din import, mai ales când ele există în varianta românească, dar și produsele exotice, pe care nu suntem genetic construiți să le metabolizăm
- produsele provenite din agricultura intensivă (fie că e vorba de cele vegetale sau animale) și alimentele extrasezon, coapte/maturate forțat.
Pe de altă parte, nu trebuie să vă feriți de:
- alimentele cu preț redus, aflate la limita datei de expirare-termenul de valabilitate indicat pe ambalaj precede cu mult alterarea reală a produsului
- mâncarea gătită, chiar dacă este ambalată și vândută în supermarket
- produse cu ambalaj mai puțin colorat/sofisticat, de la branduri mai puțin cunoscute, dar care au o listă “curată” de ingrediente (simple și puține)
- ambalajul mai mic, care conține produsul gata feliat/porționat, chiar dacă este mai scump. Fiți adepții lui “puțin și bun”!”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.