Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul Investigații Criminale, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat miercuri, 6 aprilie a.c., 38 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal de corupție. Perchezițiile au loc în județul Prahova, la domiciliile persoanelor fizice, bănuite de săvârșirea faptelor cercetate.
- ,,În cadrul activităților procedurale, se urmărește descoperirea și ridicarea mai multor autovehicule, precum și mijloace de probă, care urmează a fi administrate ca probatoriu, pentru stabilirea stării de fapt. Vor fi puse în aplicare 26 de mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediile unităților de parchet și poliție, pentru audieri. La activități participă procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, alături de polițiști din cadrul I.P.J. Prahova și jandarmi“ comunică IJP Brașov.
Nu mai puțin de 38 de mașini cu defecțiuni grave, toate cu numere de Prahova, au fost înmatriculate cu șpagă plătită la angajații RAR din Brașov, acuză procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.
- „Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul Investigații Criminale, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 38 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal, în care sunt cercetate fapte de corupție”, comunică IJP Brașov.
Ancheta vizează proprietari de autoturisme din zona orașului Mizil, dar și din comuna Sângeru, județul Prahova care ar fi mituit angajați ai RAR Brașov pentru ca aceștia să închidă ochii în fața defecțiunilor depistate la mașinile care urmau să fie înmatriculate. Mita era de la 400 de lei până la câteva mii de lei, în funcție de cât de grave erau defecțiunile autoturismelor, scrie ziare.com