Risc de avalanșe la peste 1.800 de metri altitudine în munţii Făgăraş, Bucegi şi Ţarcu. Este avertismentul meteorologilor şi al salvamontiştilor pentru turişti.
- „În ultimele 24 d ore, stratul de zăpadă a crescut îndeosebi în Carpaţii Meridionali. Zăpada proaspătă s-a depus peste plăcile de vânt formate în zilele precedente în zonele înalte. Pe văi şi în locurile adăpostite sunt depozite însemnate de zăpadă. Ninsorile vor continua în întreaga zonă montană. Se va depune strat nou de zăpadă care local va fi consistent. Datorită conţinutului mare de zăpadă depusă, va exista riscul declanşării unor avalanşe spontane pe pantele înclinate, acesta fiind amplificat la supraîncărcări. În restul masivelor riscul declanşării avalanşelor este redus”, precizează meteorologii.
Cel mai mare strat de zăpadă, de 38 de centimetri, se înregistrează la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, iar cel mai mic strat, de 14 centimetri, la Vlădeasa.
Cele mai afectate sunt drumurile din zonele montane
Centrul Infotrafic: „Se circulă în condiții de iarnă, cu ninsori moderate cantitativ (pe crestele munților sunt însemnate cantitativ), carosabilul fiind acoperit cu zăpadă, pe următoarele drumuri naționale:
- DN 7C, între Bâlea Cascadă/SB și Bâlea Lac/SB;
- DN 73, între Bran/BV și Fundata/BV
- DN 2, între Suceava/SV și Botoșani/BT;
- DN 7A, între Vidra/VL și Obârșia Lotrului/VL;
- DN 12C, între Gheorgheni/HR și Lacu Roșu/HR;
- DN 13B, între Praid/HR și Gheorgheni/HR; DN 15, între Toplița/HR și Tulgheș/HR;
- DN 17, Pasul Tihuța/BN;
- DN 57B, între Bozovici/CS și Oravița/CS;
- DN 58, între Caransebeș/CS și Reșița/CS;
- DN 67C, între Novaci/GJ și Rânca/GJ;
- DN 67C, între Obârșia Lotrului/VL și Curpat/SB;