Cea de-a doua ediție a Festivalului Bike Fest, intitulat sugestiv ,,Rezistența Făgăraș”, a început în data de 13 august şi s-a desfăşurat pe parcursul a 3 zile.  Trupe precum Phoenix, The Rock, Icar, Hteththemeth și Familia Jeff au făcut seara de sâmbătă una specială. Festivalul s-a desfășurat pe platoul de pe dealul Galațiului, nu departe de mănăstirea Făget. Tineri, copii și persoane în vârstă s-au bucurat de trei seri în care muzica bună și bucuria de a trăi frumos i-a făcut să uite de problemele cotidiene. Înaintea concertelor au avut loc concursurile cu bine cunoscutele probe ,,Țâpă-te pe linoleu”, trasul funiei și ,,Mersul molcolm” în care motocicliștii s-au întrecut fără a atinge pământul cu picioarele.

  • ,,Este vorba despre o petrecere a motocicliștilor și ne aflăm la cea de-a doua ediție. Este un festival moto, la fel cum se organizează în toată țara, în cadrul căruia au loc petreceri și concursuri. Este o modalitate de destindere a motocicliștilor din care nu lipsește muzica rock. Avem trupe românești cunoscute dar și trupe noi. Accesul se face pe bază de brățară și costă 45 de lei” a spus Laurențiu Răzvaniu, unul dintre organizatori.
  • ,,Ne bucurăm că organizăm evenimentul din nou, după o pauză de un an. Nu ne așteptam la un număr atât de mare de participanți care au venit încă din prima seară. Ne bucurăm foarte mult de prezența trupei Phoenix, o trupă care, la fel ca și titulatura evenimentului, a rezistat atâția ani. Festivalul nostru simbolizează, bineînțeles, rezistența anti-comunistă din Munții Făgărașului, filă de istorie de care nu trebuie să uităm niciodată. Noi suntem artiști, iar scopul nostru este principal și unic este de a aduce bucurie în sufletele oamenilor. Vineri a fost folkistul Titi Cui din Victoria, la ,,Foc de tabără” și a avut loc o rockotecă. Concertele propriu-zise s-au desfășurat sâmbătă cu trupele Icar, Htethemeth, Familia Jeff, The Rock cu ,,Tribute AC/DC” și Phoenix” a spus făgărășeanul Daniel Ignat, lider al trupei ,,The Rock” și unul dintre membrii organizatori ai Festivalului.
  • ,,De vină sunt eu”, ,,Aș vrea să zbor”, ,,Iubire fără sfârșit”, ,,Sunt rocker”, ,,Nori de fum” au fost piesele de pe cel de-al doilea album pe care trupa Icar îl va prezenta la sfârșitul lunii august. Piesa ,,Prieten bun” a fost dedicată fostului lider al celor de la Icar, care s-a stins din viață în anul 2015.
  • ,,În 2015 l-am pierdut pe liderul trupei noastre, Marius Matei, pentru care cântăm piesa ,,Prieten bun” s-a adresat publicului solistul vocal Dan Șerban, cunoscut mai ales făgărășenilor sub porecla de ,,Tzache”.

Momentul a fost emoționant iar versurile piesei pe măsură: ,,Îți spun adio prieten bun/Tu ai plecat pe un alt drum/Ai plecat pe drumul de unde nu mai vii/Fără să poți, fără să vrei, fără să știi/Îți spun adio prieten drag/Tu ai trecut al morții prag”. Trupa Hteththemeth, al cărui solist Lao are un ton baritonal, aduce un concept interesant, cu multe sentimente amestecate. Când îi asculți starea devine aproape hipnotică, solistul schimbă costumele și le adaptează în funcție de starea emoțională a piesei. Phoenix a constituit, ca întotdeauna, capul de afiș al evenimentului. Festivalul Bike Fest rămâne unul dintre cele mai importante evenimente culturale care se desfășoară anual la Făgăraș. (Ștefan BOTORAN)

1 COMENTARIU

  1. Luptătorii anticomuniști din munții Făgărașului au fost oameni cu mare Credință în Dumnezeu, ei și-au găsit alinarea, puterea de a îndura toate vitregiile, numai în Dumnezeu și Măicuța Domnului.
    Este o blasfemie la adresa Maicii Domnului , la adresa lui Dumnezeu, la adresa memoriei eroilor care au pătimit în munți, de a lega activitatea pe care ați desfășurat-o nu departe de mănăstire și în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului, sâmbăta fiind Prohodul Maicii Domnului, de a lega deci această activitate de rezistența din munții Făgărașului.
    Sunteți exact ca cei ce și-au însușit semnul legământului lui Dumnezeu – mă refer la curcubeu.
    În timp ce în mănăstire se cânta Prohodul Maicii Domnului , voi vă bucurați cântând muzică rock.
    Puteați să organizați ce vroiați, fără a lega ceea ce voi ați făcut, cu rezistența din munți și lângă mănăstire.
    Să vă fie rușine tuturor, organizatorilor și participanților !!!!
    Să dea bunul Dumnezeu fiecăruia după inima lui. Amin !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here