Proprietarul blocului nr. 44 de pe strada Oltului din oraşul Victoria  a fost sancţionat din nou de Primăria Victoria şi de reprezentanţii DSP Braşov pentru ,,neîntreţinerea şi starea de degradare avansată a imobilului’’. Suma totală a amenzilor este de  13.500 lei, însă proprietarul blocului nu a achitat nici un leu din  amenzile aplicate de autorităţi. De la începutul anului şi până în prezent Primăria Victoria a aplicat trei amenzi în baza Regulamentului de bună gospodărire aprobat prin HCL 161/2015 în valoare totală de 7.500 lei. Fiecare sancţiune a fost de câte 2.500 lei, prima a fost aplicată în data de 17 februarie 2021, iar ultima amendă în data de 15 iunie 2021.  Şi reprezentanţii de la DSP  l-au sancţionat pe proprietar cu  6.000 lei.

  • ,,Până în prezent Primăria Victoria a aplicat trei amenzi în valoare de 2.500 lei fiecare conform  Regulamentul de bună  gospodărire a oraşului. Acest regulament îl vom schimba şi vom aplica amenzi mult mai mari. Proprietarul blocului nu a achitat nicio amendă. La începutul lunii iulie a.c., am făcut sesizări către DSP şi Garda de Mediu Braşov cu privire la focarul de infecţie din acest bloc. Reprezentanţii de la DSP Braşov au venit la faţa locului, au făcut poze şi au aplicat din nou amendă.  În perioada următoare  ne vom consulta cu un avocat şi începem demersurile legale pentru că proprietarul  blocului nu îşi întreţine proprietatea, iar acest imobil a ajuns într-o stare deplorabilă. Blocul de pe strada Oltului a fost scos la vânzare, au fost şi doritori care au ajuns în faţa notarului, însă nu s-a făcut procedura de vânzare – cumpărare pentru că  proprietarul blocului nu a avut toate  actele  şi apoi a crescut preţul. Telefonic am discutat cu proprietarul şi l-am rugat să vină  să facă curat şi a promis că va trimite o echipă de muncitori, dar acest lucru nu s-a întâmplat şi apoi nici la telefon nu au mai răspuns’’ a spus Camelia Bertea, primarul oraşului Victoria.

Focar de infecţie

Acest imobil arată cumplit, nu mai are geamuri şi uşi, tencuiala a căzut până la cărămidă, iar zidurile sunt negre de fum. Blocul este un adevărat focar de infecţie. Imobilul nr. 44 de pe strada Oltului a fost achiziţionat în luna mai 2018, iar noul proprietar este Ciprian Fazacş din Oradea. Acesta a cumpărat blocul cu suma de 20.000 euro şi a promis că-l va reabilita.   Imobilul nu a mai fost locuit de peste 13 ani şi aparţinea firmei de construcţii Brafcov SA din Braşov care a intrat în familent. A  fost preluat apoi de SC Concefa SA  Sibiu, dar şi această firmă a intrat în insolvenţă. Astfel clădirea a fost lăsată în paragină. A ajuns apoi pe mâna unei firme de insolvenţă din Cluj care a scos blocul la vânzare. În prima fază preţul cerut a fost  de 208.000 euro şi în final a fost vândut cu 20.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here