Marius Surdu este voluntar al ISU Brașov din anul 2018. Are competențe de paramedic, a participat la peste 1150 de intervenții medicale, are peste 3200 de ore de voluntariat în cadrul instituției noastre, și lista ar putea continua. Dar ce este cel mai frumos în povestea lui Marius este faptul că a rămas alături de colegii noștri din linia întâi încă de la începutul pandemiei. Nu s-a speriat, nu a făcut niciun pas înapoi și a venit zi de zi „la luptă”.
Am stat de vorbă cu el și cu o vocea emoționată și cu o modestie de admirat ne-a răspuns la câteva întrebări.
Întrebare: Ce v-a determinat să deveniți voluntar ISU Brașov?
Răspuns: Am stat câțiva ani în Italia unde am fost timp de doi ani voluntar al Crucii Roșii italiene. Mi-a plăcut foarte mult această activitate, m-am regăsit și în momentul în care am aflat de programul dumneavoastră nu am ezitat nicio secundă să mă înscriu.
Întrebare: De ce ați ales să rămâneți alături de colegii noștri pe timpul pandemiei?
Răspuns: Am fost convins de exemplul și determinarea paramedicilor. Nu m-am speriat de posibilitatea de a ma infecta cu virusul SARS-COV-2. Am ales sa fiu alături de colegi în această situație dificilă; să fim împreună la bine, dar mai ales la greu. M-a motivat de asemenea și posibilitatea de a fi o dată în plus alături de oameni.
Întrebare: Ce simte o persoană care face voluntariat?
Răspuns: Satisfacție, împlinire, mulțumire și o bucurie imensă.
Întrebare: Ce gânduri aveți la începutul de an?
Răspuns: Sunt optimist că lucrurile vor reveni la normal, că eforturile salvatorilor vor face posibilă depășirea crizei medicale. Îmi doresc sănătate pentru mine și familie, pentru colegii de la ISU Brașov și pentru toți brașovenii.
Mulțumim Marius! Cuvintele sunt prea puține pentru a exprima recunoștința și admirația pentru dăruirea ta! (ISU Braşov)
Foto: Arhiva personală Marius Syca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here