Imaginea CSM Făgăraş a primit o nouă lovitură prin  activitatea nesportivă a handbalistului francez  Pierre Yves Ragot  legitimat la club timp de 6 luni, noiembrie 2019-mai 2020.  ,,Ne-a şocat această situaţie. Eu, personal, chiar nu am ştiut despre  ce face acest sportiv în timpul liber. Iar în perioada de izolare nici atât. Nu i-a mai fost prelungit contractul care expirase la sfârşitul lunii mai din motive financiare. Cerea foarte mulţi bani, iar clubul nu-şi permitea. Vom lucra la imaginea clubului prin rezultate” a declarat Lucian Filk, preşedintele CSM Făgăraş.  În urma percheziţiei de la domiciliul său de ieri, 4 iunie a.c., handbalistul de la CSM Făgăraş, francezul  Pierre Yves Ragot,  a fost dus la audieri de procurorii DIICOT Brașov. La locuinţa acestuia de la Făgăraş au fost descoperite aproximativ 700 de grame de cannabis şi o instalaţie folosită la întreţinerea culturii de cannabis.

Urmărit în perioada februarie-iunie 2020

Procurorii DIICOT îl urmăreau pe handbalistul francez de la CSM Făgăraş într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. El e acuzat în prezent  de procurori că ar fi crescut cannabis într-un cort în locuința din Făgăraș (locuia într-o casă închiriată).  ,,În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada februarie – iunie 2020, suspectul, în vârstă de 34 de ani, a cultivat plante de cannabis, în vederea comercializării. La data de 4 februarie 2020, suspectul a comandat de pe un site de profil, trei colete cu materiale necesare susţinerii plantaţiilor indoor de cannabis, toate în greutate totală de 35 kg, achitând pentru acestea suma de 2500 lei. De asemenea, la data de 12.05.2020 suspectul a comandat un colet cu materiale necesare susţinerii plantaţiilor indoor de cannabis, achitând pentru acesta suma de 1257 lei” comunică DIICOT.

Ce au găsit oamenii legii la domiciliul suspectului

În urma percheziției domiciliare au fost ridicate aproximativ 700 de grame de cannabis, o instalație folosită la întreținerea culturii, două telefoane mobile, precum și un grinder și un cântar electronic. Suspectul a fost condus la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov, în vederea audierii. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș. ,,Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie“, mai precizează comunicatul DIICOT .

Nu i-a fost prelungit contractul la  CSM Făgăraş

Pierre Yves Ragot (34 ani) a fost legitimat la CSM Făgăraș în noiembrie 2019 și era considerat unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. A fost atras la CSM Făgăraş  chiar după schimbarea conducerii clubului.  ,,N-am urmărit viaţa privată a sportivilor, niciunde nu se întâmplă acest lucru. Niciodată nu a dat de înţeles că are altfel de preocupări decât cele sportive. Era un sportiv foarte  bun. Contractul lui a expirat la sfârşitul lunii mai, iar în acest weekend urma să plece din Făgăraş. N-am prelungit contractul cu el  pentru că pretenţiile lui financiare au fost foarte mari” a spus Lucian Filk, preşedintele CSM Făgăraş. Sportivul a mai jcat şi la Dinamo, trei sezoane  (2014-2017), echipă cu care a și câștigat două titluri de campion. De asemenea, handbalistul francez a mai evoluat la Minaur Baia Mare. El este căsătorit cu o româncă și au împreună un copil de 2 ani.

 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here