Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca ,,grupa mare la gradinita devine obligatorie” din anul scolar 2020-2021. Prin urmare, parintii ai caror copii implinesc 5 ani sunt obligati sa ii inscrie sau reinscrie la gradinita.

,,As vrea sa nu uite nici parintii, nici autoritatile, ca tot vorbeam de inspectori, ca incepand din anul scolar urmator, deci din toamna, participarea la grupa mare la gradinita devine obligatorie„, a declarat ministrul educatiei. Anisie a ma spus că la clasa pregătitoare nu mai pot fi înscrşi copiii dacă nu au frecventat grupa mare.
In contextul pandemiei de coronavirus, inscrierea copiilor la gradinita si reinscrierea in grupa mijlocie sau mare a celor care au urmat deja invatamantul prescolar se pot face telefonic, prin e-mail sau fax, a transmis Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC). Potrivit MEC, inscrierea copiilor la gradinita se va face in trei etape, incepand de pe 8 iunie, iar reinscrierea se va desfasura de pe 25 mai.
Inscrierea pentru prima data a copiilor la gradinita se va desfasura in 3 etape.
  • Etapa I: 8 iunie – 3 iulie
  • Etapa a II-a: 20 iulie – 10 august
  • Etapa a III-a: 11 – 31 august (se refera la ”Corecturi”).
  • Etapa de reinscriere a copiilor in invatamantul prescolar se desfasoara intre 25 mai si 5 iunie, potrivit MEC.

Pandemia, şansa elevilor corigenţi 

  Declaraţiile ministrului Monica Anisie:

  • ,,Daca exista si posibilitatea ca pe primul semestru copilul sa aiba o medie sub 5 – in aceasta situatie nu supunem copilul unui risc. Ci, din contra, venim in sprijinul lui. Si atunci ii dam posibilitatea sa dea o lucrare, sa faca un proiect, sa fie apreciat pentru activitatea online (…) Nota pe care o primeste pe proiectul respectiv, pe tot ce am spus mai devreme, nota respectiva devine media anuala. Adica se elimina media de pe primul semestru”, a declarat Monica Anisie într-o emisiune tv.
  • ,,Ii asigur pe copii ca trebuie sa fie linistiti si sa isi continue invatarea, pentru ca am prevazut toate situatiile in asa fel incat sa se incheie media pe semestrul al II-lea si media anuala”, a completat ministrul.
In acest an scolar, mediile pe semestrul al II-lea vor fi incheiate cu cel putin doua note la fiecare materie, fara sa se mai dea teze.  In cazul elevilor care nu au nicio nota la o materie pe semestrul al II-lea, media de pe semestrul I devine media anuala la materia respectiva – prin urmare, elevul nu mai trebuie sa obtina note pe semestrul al II-lea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here