Dr. Ramona Ionescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, şi-a dat demisia din funcţie încă de la data de 12 martie. Dr. Ramona Ionescu a explicat în presa națională de ce a luat această decizie în plină criză COVID-19, dar a și avertizat că spitalele au o mare problemă și nu sunt pregătite sub nicio formă pentru o astfel de situație. „Degeaba duci ventilatoare noi în spitale vechi, pline de microbi! Va fi jale, cel puțin la Brașov”, a spus dr. Ramona Ionescu.
Fostul manager a declarat pentru Libertatea că a demisionat în timpul unei întâlniri la Consiliul Județean Brașov, despre care a spus că „nu era o ședință de pregătire a COVID-19, era o problemă că se supăraseră că noi, cei de la Spitalul de Boli Infecțioase, cerem prea multe analize”.
- ,,Am întrebat mereu: câte ventilatoare avem? Nu mi s-a răspuns. În toată lumea se vede acum cât de importante sunt. Iar la noi vor fi şi mai importante. Se cumpără acum, înţeleg, la nivel de ţară. Foarte bine că se iau. Oricâte ventilatoare am avea, vor fi prea puţine. Degeaba duci ventilatoare noi în spitale vechi, pline de microbi! Va fi jale, cel puţin la Braşov”
- „Am propus inclusiv asta: haideți să ne gândim la ridicarea rapidă a unui spital. Din structuri metalice. Pentru că avem studii care arată ce e în Spitalul Județean de Brașov, ce germeni sunt acolo”,
- ,,Daţi-mi voie. Sper să consemnaţi ceea ce spun. Chiar dacă e o discuţie care părea de specialişti, e foarte important să spunem aceste lucruri, dacă tot îmi asum să mă distrugă. Anul trecut, cred, a apărut un alt studiu de biologie moleculară- REZBIN- al doamnei doctor Daniela Neculoiu şi al grupului de lucru de la Universitatea Transilvania Braşov. A revelat o rezistenţă alarmantă, de data aceasta şi a familiei microbiene(…) Secţiile ATI au microbi multidrog rezistenţi. Riscul este de pneumonii nosocomiale dezvoltate rapid pe ceea ce face oricum COVID-19 în organism. Modelul aplicat la Cluj, unde a fost cumpărat un spital privat nou ar putea fi replicat şi în alte zone ale ţării”.