,,Cel mai frumos sat din România”, Drăguşul, a ieşit în evidenţă prin tradiţiile locului şi portul popular unic. Dar toate acestea se văd doar la manifestările organizate prin centrul satului, de la muzeu şi sediul primăriei până la căminul cultural. Pentru că dacă mergi pe străzile lăturalnice trebuie să porţi cizme de cauciuc pentru a le putea străbate. Sunt şase uliţe neasfaltate în Drăguş unde noroiul îţi trece de glezne atunci când plouă, iar vara praful ia locul aerului proaspăt de ţară. Localnicii spun că aşteaptă asfaltarea promisă pe străzile lor încă din 2012, dar au fost doar promisiuni. De 7 ani Husari, strada lui Roşu şi alte patru uliţe sunt uitate de primari. Pe strada Husari, pe porţiunea dintre numerele de case 108 şi 117, abia se poate păşi. Nu mai vorbim de strada lui Roşu, pe unde se scoate ciurda în câmp, pe porţiunea dintre numerele de casă 149 şi 257, noroiul este şi mai mare. Oamenii spun că au insistat pe lângă primar şi viceprimar să folosească măcar un autogreder pentru a le nivela strada.
- ,,Din 7 noiembrie ne-au promis că vor intra cu un utilaj să amenajeze strada, dar nici până astăzi nu au venit. În continuare ne promit că vor asflata aceste străzi” au spus oamenii.
- ,,Este noroi mare pe uliţa Husari. Venim cu maşina, luăm noroiul pe roţi şi-l ducem în curte pe pavele. Chiar este bătaie de joc. Vara este praf de nu te vezi, nu poţi deschide geamurile că praful intră în casă” au spus alţi săteni.
- ,,Investiţiile se fac în funcţie de interese, iar pe noi, oamenii simpli, nu ne bagă nimeni în seamă” au mai spus oamenii.
Indiferent pe ce stradă locuiesc, asfaltată sau nu, toţi sătenii sunt plătitori de taxe şi impozite locale.