Consiliul Judeţean Braşov este dispus să plătească peste 2 milioane de lei pentru servicii de dirigenţie de şantier în proiectul de modernizare a „Drumului de sub munte“, adică artera care uneşte zona Perşani şi oraşul Victoria, prin satele amplasate în apropierea Munţilor Făgăraş. Administraţia judeţeană a lansat pe platforma electronică de achiziţii publice SICAP, o licitaţie pentru achiziţionarea serviciilor de dirigenţie de şantier, care sunt estimate la 2,114 milioane lei, fără TVA, ofertele fiind aşteptate până la finalul acestei luni, pe 30 septembrie. Contractul va avea o durată de 39 de luni şi include asistenţa tehnică inclusiv pe perioada de garanţie a lucrărilor la „drumul de sub munte“, care se estimează că vor dura 33 de luni. Caietul de sarcini al acestei licitaţii ia în calcul şi un scenariu mai puţin optimist, în care lucrările se vor prelungi.
Un drum de peste 50 de kilometri, alternativă pentru DN1, de la Perşani la Victoria
Contractul pentru modernizarea drumului interjudeţean compus din din DJ 104A, DJ 105C şi DJ 105P, cunoscut şi ca „drumul de sub munte“ a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, pe 21 august. Investiţia pentru modernizarea acestui drum care are şi un puternic caracter turistic va fi realizată de SC Diferit SRL Cluj-Napoca şi se ridică la 141,594 milioane lei cu TVA inclus. Drumul, care străbate localităţile Şinca Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria, Ucea de Sus, are o lungime de aproape 50 de kilometri. Conform caietului de sarcini, drumul va fi refăcut pe toată suprafaţa carosabilă, vor fi modernizate şi amenajate trotuare, staţii transport public şi refugii pentru pasageri, se vor realiza lucrări pentru scurgerea apelor pluviale, vor fi construite podeţe transversale, podeţe la drumurile laterale şi podeţe de acces, vor fi reabilitate opt poduri şi vor fi construite şapte poduri noi.
Amplasamentul drumului a fost predat constructorului
Amplasamentul drumului a fost predat în această săptămână către constructor, în prezenţa Unităţii de Implementare a Proiectului din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, a reprezentanţilor autorităţilor locale, în a căror rază teritorială se află acest drum, respectiv Şinca Veche, Hârseni, Recea, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Jos, Victoria şi Ucea, a companiei constructoare şi a proiectantului. „Am participat alături de responsabilii de proiect, la predarea amplasamentului către constructor a drumului pe sub munte, în vederea demarării lucrărilor de reabilitare şi modernizare. Este un contract de lucrări extrem de important pentru judeţul Braşov şi aşteptat cu nerăbdare de zeci de mii de locuitori din Ţara Făgăraşului. Întâlnirea organizată a avut un caracter preponderent tehnic şi, mai ales, un rol pregătitor pentru buna organizare a şantierului, urmând ca în cel mai scurt timp să emitem ordinul de începere a lucrărilor. Vom urmări îndeaproape toate etapele şi vom oferi executantului tot sprijinul necesar astfel încât durata lucrărilor să fie mult mai scurtă” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.