Ingrediente

  • 225 ml lapte
  • 125 g unt topit
  • 1 ou
  • 250 g zahăr
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 400 g boabe struguri
  • 150 g nuci tocate grosier
  • ulei

Mod de preparare

Se mixează ouăle cu un praf de sare după care se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o bezea consistentă. Se încorporează apoi făina. Se adaugă praful de copt, sucul de lămâine, lapte, unt, zahăr vanilat şi esenţa de vanilie, amestecând continuu. Boabele de struguri se pun într-o tavă şi se dau la cuptor pentru 10 min. Într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină se toarnă amestecul, iar deasupra din loc în loc se aşează boabele de struguri. Se dă la cuptor 30 min. Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă la răcit şi se presară zahăr pudră şi nucile măcinate grosier. Se taie pătrăţele şi se serveşte rece.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here