Ingrediente
- 1 varză mai mare
- 100 ml ulei de măsline
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1rădăcină păstîrnac
- 1 rădăcină de ţelina
- 1 cartof
- 1-2 ardei roşii
- 500 g ciolan de porc dezosat şi afumat
- pătrunjel
- mărar
- piper
- 3 gălbenuşuri
- 500 g smântână
Mod de preparare
Se toacă varza fideluţă şi se căleşte în 50 ml ulei de măsline. Se adaugă apa şi se lasă la fiert. Legumele se curăţă şi se toacă cubuleţe, apoi se călesc în restul de ulei. Carnea se taie în bucăţi mai mici şi se înăbuşe cu apă fierbinte. Legumele şi carnea se adaugă în oala cu varză şi se lasă la fiert până ce carnea este bine pătrunsă. Se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe mici se mai lasă la fiert 10 min. Se ia de pe foc. Într-un castron se bat gălbenuşurile cu smântână şi se adaugă puţin câte puţin din supa fierbinte până se obţine un amestec cremos. Acesta se toarnă peste ciorba din oală şi se amestecă continuu pentru a nu se tăia. Verdeaţa se toacă mărunt şi se adaugă peste cirobă la final.