Ingrediente

Friptura de pui:

  • 1 piept de pui
  • 50 ml sos soia
  • 1 portocală
  • 2 linguri miere albine
  • un praf ghimbir
  • 1 lingură oţet balsamic

Sos de afine:

  • 100 gr afine
  • 50 ml vin roşu
  • 1 lingura zahăr brun
  • 4 linguri zeamă lămâie
  • 1 baton scorţişoară
  • 1 lingura amidon
  • piper alb
  • sare

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui fâşii. Se face un amestec din sosul de soia, zeamă de portocală, miere, oţet balsamic şi ghimbir. Se pune puiul în acest amestec şi se lasă în frigider 2-3 ore. Când puiul este marinat se pune împreună cu marinata într-o tavă şi se dă la cuptor, la foc iute, până ce sosul s-a caramelizat. Într-o cratiţă se pun afinele, vinul, zeamă de lămâie, zahăr brun şi scorţişoara. Se dă amestecul în 2-3 clocote. Se adaugă în acest sos sare, piper alb şi amidon şi se amestecă continuu până ce se îngroaşă. Se lasă apoi să se răcească. Se pun într-o farfurie lată câteva bucăţi de pui  pste care se toarnă sosul de afine.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here