• SC Victoria Parc Industrial SRL a majorat tarifele având aprobarea ANRSC şi a CL Victoria

 

Începând cu data de 1 iunie a.c., SC Victoria Parc Industrial SRL a  majorat preţul la serviciile de apă şi canal.  Aşa se face că, din  luna iunie a.c., abonaţii plătesc  mai mult cu  0,75 lei pentru fiecare metru cub de apă  consumată şi cu 0,21 lei mai mult pentru serviciile de  canalizare, maorare pe care o vor resimţi în factura primită în luna iulie.  Noile tarife sunt de 2,75 lei/ mc de apă şi 1,52 lei/ mc de canal la care se mai adaugă TVA-ul de 9%. Abonatul societăţii va plăti lunar pentru un m.c. de apă şi canal 4,27 lei, respectiv 4,65 lei inclusiv TVA,  faţă de 3,61 lei/mc cu TVA inclus.

Tarife aprobate de ANRSC Bucureşti

Prin adresa nr. 117 din 17 aprilie 2019,  SC Victoria Parc Industrial SRL a solicitat ANRSC modificarea tarifelor de distribuţie pentru apă potabilă şi canal. Astfel, conform avizului nr. 706.017, ANRSC a aprobat următoarele tarife:

Art. 1. Se avizează tariful pentru apa potabilă în oraşul Victoria la nivel de 1,75 lei/ mc., fără TVA.

Art. 2. Se avizează tariful pentru canalizare – epurare pentru oraşul Victoria la nivel  de 1,52 lei/mc., fără TVA.

Art. 3. Tarifele de distribuţie pentru apă potabilă  şi tarifele pentru canalizare – epurare s-au determinat pe baza influenţelor primite în costuri până la nivelul lunii mai 2019.

Art. 4. Tarifele menţionate mai sus, urmează să fie aprobate de către autoritatea administraţiei publice locală implicată, în conformitate cu prevederile art. 35 alin (8) din Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 5. La facturare, preţul apei potabile se va determina având în vedere tariful de distribuţie al apei potabile, mai sus menţionate, la care se adaugă preţul pentru apa potabilă produsă şi transportată în vederea redistribuirii, avizat pentru SC Aromapa Serv SRL din Ucea de Jos.

Marian Baciu: ,,Majorarea tarifelor a fost singura soluţie’’

În data de 10 iunie a.c., în şedinţa de îndată a CL, aleşii urbei au aprobat HCL  nr. 108 privind noile  tarife de distribuţie la apa potabilă şi a tarifelor la canalizare-epurare  începând cu data de 1 iunie 2019, justificând şi cauzele majorărilor, datoriile acumulate de  rău platnici şi pierderile de pe reţeaua de apă.  ,,Majorarea preţului a fost singura soluţie. SC Victoria Parc Industrial SRL are de încasat de la populaţie suma de peste 430.000 lei,  datorii acumulate în perioada 2013 – 2019. Zeci de familii nu au plătit nicio factură de apă – canal deşi beneficiază de aceste servicii. SC Victoria Parc Industrial SRL încasează lunar de la populaţie şi agenţi economici suma de 68.000 lei, dar cheltuielile sunt mai mari,  51.000 lei este fondul de salarii, iar 25.000 lei reprezintă plata pentru apa cumpărată de la SC Aromapa Serv SRL. Pe lângă aceste cheltuieli se mai adaugă 27.000 lei redevenţa anuală’’ a spus administratorul Marian Baciu, de la SC Victoria Parc Industrial SRL.

Credit bancar pentru datorii

În perioada ianuarie – mai 2019, serviciul public de apă – canal din Victoria a acumulat datorii către SC Aromapa Serv SRL în valoare de 119.731, 84 lei. De la începutul anului şi până în prezent SC Victoria Parc Industrial SRL  a reuşit să achite  suma de  40.000 lei. Prima plată din acest an s-a făcut în data de  22 aprilie a.c., în valoarea de 10.000 lei.  În data de 19 iunie a.c., s-au mai plătit 30.000 lei,  bani împrumutaţi printr-un credit de la BCR  Victoria.

Istoricul serviciului public de apă

Serviciul public de apă a trecut prin mai multe transformări de-a lungul anilor, dar niciuna dintre ele nu a dus la rezolvarea problemelor dintre societate şi abonaţi. În 2006 acest serviciu aparţinea Consiliului Local Victoria, dar a fost concesionat în favoarea  SC Carmolimp SRL prin contractul  nr. 5259/3RC/04.08.2006. La sfârşitul anului 2012, Carmolimp a renunţat la contract, iar Consiliul Local Victoria a delegat gestiunea către firma proprie, SC Victoria Parc Industrial SRL. Atunci a fost majorat capitalul social  al societăţii şi majorarea tarifelor la apă şi canal.

2 COMENTARII

  1. Tot spuneti ca lumea nu plateste, dar mie nu mi se pare normal sa platesc ceva ce eu nu consum vazand ca apartamentul meu este inchis de 4 ani de zile, dar cel care face citirea apometrelor continua sa imi puna pierderi pe care eu nu le fac. Dar asa e la noi, trebuie sa taci si sa inghiti, rusine! Sper cat de curand sa ma mut din orasul asta ca vad ca nu se mai poate trai, numai bani ori ca consumi, ori ca nu consumi, platesti fortat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here