Timp de preparare: 70 min
Cost pentru 4 porţii: 10 lei
Ingrediente: 4 mere, 3 căni cu făina, 2 căni cu zahăr, 2 căni cu apă minerală, 3/4 de căni ulei, 1 plic praf de copt, 2 pliculeţe cu zahăr vanilat, esenţă de rom, sare
Mod de preparare: Într-un castron se cerne făina şi se adaugă praful de copt şi un praf de sare. Se curăţă merele şi se taie în cuburi mari. Separat se mixează uleiul cu zahărul, esenţa de rom şi zahărul vanilat şi treptat se încorporează apa minerala. Compoziţia obţinută se toarnă peste făină şi se amestecă uşor până se obţine o cocă consistentă. Se pune aluatul într-o tavă rotundă, unsă cu ulei şi tapetată cu făina. Deasupra, se aşează cuburile de măr. Se coace la cuptor, la foc moderat, 40 de minute. Se scoate şi se pudrează cu zahăr vanilat.