Ingrediente:

  • 2-3 aripi de curcan,
  • 1 ceapă, 2 morcovi,
  • 1 ţelină,
  • 2 cartofi,
  • 2 dovlecei,
  • 1 ardei gras,
  • 1 l de borş,
  • 1 legătură de leuştean,
  • cîteva fire de ţelină, pătrunjel verde,
  • unt,
  • sare

Mod de preparare: Se spală aripile de curcan şi se lasă în apă rece 1 oră. Apoi se porţionează în bucăţi potrivite şi se fierb în apă cu sare. Într-o tigaie se înăbuşe în unt, ceapa mărunţită, ţelina tăiată în bucăţi mici, cartofii tăiaţi în bucăţi potrivite şi ardeiul tăiat fîşii. Cînd carnea nu mai face spumă se adaugă legumele înăbuşite şi firele de ţelină şi se lasă să firbă la foc mic. După ce legumele şi carnea s-au fiert, se scot firele de ţelină şi se adaugă dovleceii tăiaţi mărunt. Între timp se fierbe separat borşul împreună cu leuşteanul tocat mărunt. Când şi dovleceii sînt fierţi se toarnă borşul şi lasă să dea câteva clocote împreună. Se opreşte focul şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Se acoperă şi se lasă 30 de minute înaite de servire. Se poate servi cu smântînă şi ardei iute.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here