Ingrediente
1 salată verde
2 roşii
150 g de bacon
1/2 cană de porumb conservat
2-3 oua, fierte
1 avocado mediu
1 ceapă
1 ceapă roşie
Dressing
1/2 cană ulei de masline
1 căţel de usturoi zdrobit
Zeama de la 1/2 lămîie
1 lingură de muştar
Sare, piper
Ingredientele se amestecă pentru a se pune apoi peste salată.
Mod de preparare
Ouale se fierb tari şi se taie cubuleţe. Baconul se taei în felii subââiri şi se caleşte în tigaie (fără ulei) pînă ce ddevine rumen şi crocant. Se lasă să se răceasca şi să se scurgă de grăsimea în exces pe hîrtie de bucătărie. Roşiile, avocado şi ceapa se taie cubuleţe. Frunzele de salata se pun într-un bol cu dressing-ul şi se amestecă. Pe farfurie se aranjează un pat de frunze de salată, deasupra în rînduri ordonate se aranjeaza ceapa, baconul, porumbul, roşiile, ouale şi avocado. Salata se condimentează cu sare şi piper.